В началото на 20-ти век електричеството и двигателят с вътрешно

...
В началото на 20-ти век електричеството и двигателят с вътрешно
Коментари Харесай

Tpи ĸлючoви тexнoлoгии, ĸoитo мoгaт paдиĸaлнo дa пpoмeнят cвeтa

В началото на 20-ти век електричеството и моторът с вътрешно горене изцяло трансформираха градовете и домовете, както и метода, по който живеем, работим, проникнали са съвсем във всички аспекти на всекидневието.

Днес сме на сходен стадий на развиване, като се изключи обстоятелството, че можем да отделим три основни технологии, които могат коренно да трансформират света: редактиране на гени, нова архитектура на изчисленията и материалознанието.

Тези технологии могат да бъдат толкоз трансформиращи както електричеството и моторите с вътрешно горене, които бележат началото на 50-годишен взрив на продуктивността. 

CRISPR  

CRISPR е нова технология за редактиране на геноми на висши организми, основана на имунната система на бактериите. Тази система се основава на характерни сектори от бактериална ДНК, къси палиндромни повтарящи се повторения или CRISPR (Клъстерирани постоянно интерподирани къси палиндромни повторения). Между идентични повторения се разграничават един от различен ДНК фрагменти - спейсери, доста от които подхождат на части от геномите на вируси, които паразитират върху тази бактерия. Когато вирусът навлезе в бактериална клетка, той се открива благодарение на профилиран Cas протеин, асоцииран с CRISPR RNA. 

Ако фрагментът от вируса се " запише " в спейсър на CRISPR RNA, Cas-протеините отрязват вирусната ДНК и го унищожават, като пазят клетката от зараза. В началото на 2013 година няколко групи учени демонстрираха, че CRISPR / Cas системите могат да работят освен в бактериални кафези, само че и в кафези от по-висши организми, което значи, че CRISPR/Cas системите разрешават да се поправят неправилните генни последователности и по този начин да се лекуват наследствени болести. човек. 

Изследователи от Университета на Уисконсин - Мадисън и техните сътрудници от Калифорнийския университет в Сан Франциско са употребявали инструмент за редактиране на гени, с цел да проучат кои гени засягат характерни антибиотици. Те възнамеряват да схванат по-добре съществуващите антибиотици или да разработят нови. Резистентността на патогените към съществуващите антибиотици е възходящ проблем, който се прави оценка като опасност за милиони животи. Техниката, наречена Mobile-CRISPRi, разрешава на учените да изследват антибиотичната функционалност в необятен набор от патогенни бактерии.

Квантови калкулации  

През последните няколко десетилетия станахме очевидци на цифрова гражданска война, която значително се дължи на закона на американския физик и химик Гордън Мур, дефиниран преди 50 години. Той гласи, че броят на транзисторите, сложени на чип в интегрална скица, се удвоява на всеки 24 месеца. По-късно се появи друго предписание, който към този момент приказва за 18 месеца.

Това се дължи не на Мур, а на Дейвид Хаус от Intel. Според него продуктивността на процесора би трябвало да се удвоява на всеки 18 месеца заради едновременното повишаване на броя на транзисторите и скоростта на всеки от тях. 

През 2007 година Гордън Мур съобщи, че в границите на 10-15 години по-нататъшният развой на дребни транзистори ще срещне фундаменталните закони на физиката. Той се базира на мнението на известния английски физик-теоретик Стивън Хокинг, който счита, че скоростта на светлината и атомната конструкция на материята са фундаментални граници на развиването на микроелектрониката. По този метод, определянето на нов метод за възстановяване на изчислителната продуктивност от дълго време е главната област на проучване. 

Квантовите изчислителни системи се смятат за една от най-обещаващите технологии сега. Предполага се, че те ще се трансфорат в основа за пълностоен изкуствен интелект, ще могат да опростят галактическите и военните системи, да моделират нови материали и медикаменти. Също по този начин е допустимо в бъдеще квантовите системи да могат да усъвършенстват плановете за игра във виртуална действителност, като симулират всевъзможни физични закони в измислените светове. 

В необятен смисъл, квантовия компютър е изчислително устройство, което употребява явленията на квантовата механика за предаване и обработка на данни. 

Основната му разлика от елементарния компютър е методът за даване на информация. В класическото изчислително устройство обработката на информация се реализира посредством двоичен код, който има две съществени положения: нула и една. И това може да бъде единствено в несъмнено съответно положение. 

Работата на квантовия компютър се основава на концепцията за суперпозиция, а вместо нормалните битове се употребяват кубити. Благодарение на суперпозицията, един кубит може да има стойностите, получени посредством съчетание на нула и едно, тъй че да може да има тези две положения по едно и също време. Поради това, квантовите компютри са евентуално способни да показват доста по-висока продуктивност в компютрите. Важен стадий за квантовите технологии е постигането на по този начин нареченото квантово предимство - способността да се правят калкулации по-бързо от класическите системи. 

Първите квантови компютри към този момент стартират да се създават. Така IBM при започване на годината показа Q System One - стилен модулен квантов компютър, който представителите на компанията нарекоха " първата в света интегрирана универсална квантова компютърна система, предопределена за научни и търговски приложения ". Да си купете подобен компютър към този момент е невероятно. Учените и фирмите ще могат да го наемат в квантов компютърен център, който IBM скоро ще отвори в Покипси (Ню Йорк, САЩ). В бъдеще ще бъде разполагаем и за продажба. 

IBM Q предлага 20-кубитови компютри, употребявайки типичен компютърни съставни елементи и квантови решения. Компютърът е много солиден - това е запечатан пространствен корпус с борд от 2,75 м, изработен от бор-силикатно стъкло с дебелина 1,27 см. Освен квантовия процесор в Q System One има и разнообразни контролни модули и охладителна система.

Науката за материалите  

За да създадем ново бъдеще, употребявайки да вземем за пример чиста сила, ние се нуждаем от по-ефективни слънчеви панели, вятърни турбини и акумулатори. Производителите се нуждаят от нови материали, с цел да основат по-добри артикули. Също по този начин би трябвало да сменяем доставките, които са предмет на спирания, като да вземем за пример намирането и добива на редки земни детайли. 

Традиционно създаването на нови материали е муден и сложен развой. За да изследват свойствата на материалите, учените постоянно би трябвало да тестват стотици или даже хиляди мостри. Това направи изследването на материалите прекомерно скъпо за множеството промишлености. 

Въпреки това през днешния ден науката за материалите заема доста значимо място в йерархията на знанието - изключително интердисциплинарната секция, която учи измененията в свойствата на материалите както в твърди, по този начин и в течни положения според от избрани фактори. Изследваните свойства са: конструкция на веществата, електронни, термични, химически, магнитни, оптични свойства на тези субстанции. 

Науката за материалите употребява разнообразни способи за проучване на тяхната качества. При производството на високотехнологични артикули в индустрията, изключително при работа с микро и наноразмерни обекти, е належащо да се познават в детайли характерностите, свойствата и структурата на материалите. 

Днес се употребяват нови способи за моделиране в композиция с нараснала изчислителна мощност и машинно обработка, което разрешава на откривателите да автоматизират по-голямата част от процеса за намиране на нужните свойства, което доста форсира създаването на нови материали. 

ВЪВ ВРЪЗКА С ИЗГОТВЕНИЯ ОТ ГЕРБ ЗАКОН ЗА ЦЕНЗУРА НА МЕДИИТЕ В ИНТЕРНЕТСПИРАМЕ ВЪЗМОЖНОСТТА ЗА ПИСАНЕ НА КОМЕНТАРИ БЕЗ АВТОР В САЙТА!

ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА, МОЛЯ, РЕГИСТРИРАЙТЕ съдебна експертиза ЗА СЕКУНДИ ТУК - https://petel.bg/registration.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР