„В началото, когато изнесох данните за община Хасково, казах, че

...
„В началото, когато изнесох данните за община Хасково, казах, че
Коментари Харесай

Йончева: Делян Добрев е създал бизнес кръг, скандално е

„ В началото, когато изнесох данните за община Хасково, споделих, че това е шуробаджанащина. Но това е единствено върхът. От морална позиция е скандално един политик да е упорствал цяла плеада от негови най-близки хора да бъдат назначени на позиции в общината”, сподели националният представител и представител на „ Българска социалистическа партия за България " Елена Йончева в ефира на Българска национална телевизия.
По думите й, казусът не е в назначението на родственици, а че всички тези хора са били част от неговия бизнес кръг. „ Работили са в негови сдружения, където са управлявали стотици хиляди лв. по разнообразни европрограми и са били и в негови компании. Това е някаква групировка”, добави националният представител.
Тя изнесе данни, че единствено за година и половина в община Хасково компании с акционерно присъединяване на зетя на Делян Добрев печелят поръчки за към 10 млн. лева Поръчки, свързани с Хасковска област, възлизат на стойност 30 млн. лева и то в общини с кметове на ГЕРБ . Договорите са били главно за енергийна успеваемост, изясни Йончева. „ Председатели на комисиите, които дефинират търговете за състезанията са двамата заместник- кмета, като същите са му съдружници на Добрев на сдружения, които са управлявали еврофондове. Това са свързани лица. Давам данни, има проверяващи органи”, безапелационна бе тя. По думите й тези хора са управлявали в общината, по думите на Добрев, две години без да е имало конкурс. Това е в нарушаване на Закона за държавния чиновник, където срокът е избран на 6 месеца. „ Те са разпределяли, държавни, европейски и общински средства без конкурс. Кумата на Добрев, която е секретар на общината няма и длъжностна характерност за заеме този пост. Трябва до има административен опит от 5 години”, сподели националният представител. „ Кметът е бил на отдалечено на Делян Добрев. Той би трябвало да поеме своята отговорност и да каже, за какво тези хора са били назначени и дали са изпълнявали поръчка. Подавайки оставка, Добрев бяга от своята отговорност. Не желая да подава оставка”, заключи Елена Йончева.
Народният представител изясни още, че не е взимала държавни средства от Българска национална телевизия за нейната работа за филми за малкия екран.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР