В началото, Instagram се появи като обикновено приложение за споделяне

...
В началото, Instagram се появи като обикновено приложение за споделяне
Коментари Харесай

Instagram ще конкурира YouTube с нова платформа за видео споделяне

В началото, Instagram се появи като нормално приложение за шерване на фотоси. Това беше през 2010 година, а три години по-късно платформата вкара функционалност за издание на къси клипове. Сега, пет години след появяването си, компанията възнамерява да разшири още повече опциите на своята платформа, като за задачата показа ново независимо приложение, в което ще могат да се качват клипове до един час, и е същинска гражданска война на фона на едноминутните клипове, които разрешава да се качват Instagram. Приложението се споделя IGTV и ще има особено място в самия Instagram, ако желаете видеоклиповете, фотосите и диалозите ви да са на едно място.

Въпреки че изпълнителният шеф Кевин Систрьом разгласи пред репортерите, че потребителите на новата платформа ще имат опция за доходи от своите клипове , Instagram пропусна чудесна опция да се трансформира в сериозна опасност за YouTube още на първия ден от основаването на IGTV. Потребителите на Youtube обезверено търсят други възможности на видео уеб страницата на Гугъл, защото компанията непрестанно трансформира своите инструкции за рекламиране, а това визира и метода, по който каналите печелят пари. Миналата година, по време на опита си за автоматизирано демонетизиране на избрани видеоклипове, които нарушават разпоредбите на платформата, YouTube отстрани и такива на изцяло правилни консуматори. В последна сметка от Гугъл поправиха грешката си, само че не и преди да бъдат заляти от лавина от недоволства, като потребителите даже нарекоха обстановката “адпокалипс” (adpocalypse).

Прочетете още: Фейсбук блокира рекламите на оръжейни аксесоари за всички под 18 години

Тези непрекъснати промени в разпоредбите за обезпечаване на доходи и логаритмите на YouTube обезпокоиха доста основатели на комерсиално наличие. Натискът непрестанно да се основава новa продукция, без да е ясно дали тя в последна сметка нарушава напътствията на платформата, се трансформира в стресиращо тестване за тях. Така че за тези, които изкарват прехраната си от YouTube, нов източник на доходи ще бъде добре пристигнал.

И тук би трябвало да пристигна мястото на IGTV, само че Instagram вземат решение да пуснат новия си артикул без инструментите, нужни на основателите на наличие, с цел да печелят пари. Разбира се, и да интегрират такива, Instagram елементарно могат да се сблъскат с проблеми, сходни на тези, които изпитва Youtube, само че те са добре документирани и биха могли да послужат за груба пътна карта за това какво би трябвало и какво не би трябвало да се прави. Въпреки че Instagram към момента няма по какъв начин да заплаща на основателите на наличие, явно интерес към платформата не липсва и това не би трябвало да е изненада, защото би било неточност някой да подцени приложение, което и сега има над един милиард дейни консуматори на месечна база.

" Не акцентираме на тези принадлежности, защото желаеме като начало да натрупаме добър потребителски опит ", разяснява Ашли Юки, продуктов управител на Instagram. За момента, потребителите могат да се възползват от опцията да поместват в описанието на видеоклиповете връзка, която да води към нещо като спонсорирана обява в Instagram. Подобен вид акции, които разчитат на вграден маркетинг, са постоянно употребявани от известни персони в онлайн пространството. Така че, до момента в който пристигна време IGTV да даде опция за реклами, основателите на наличие с доста почитатели ще би трябвало да разичтат на сходни различни способи.

Влогърът " Elly Awesome ", която има повече от 285 000 клиенти, счита, че неналичието на принадлежности за монетизация не е необикновен проблем. По думите ѝ пари елементарно могат да се изкарат и от продуктово позициониране във видеоклиповете, както и от платени прегледи. Според влогъра, като се има поради бързия темперамент на отвесните видеоклипове (IGTV работи точно с такива), новата платформа ще й помогне да ангажира феновете по доста по-лесен метод, в сравнение с YouTube. " Определено мисля, че IGTV може да направи това, което направи Vine, и да се трансформира в чудесна платформа, която да подтиква разрастването на нови обществени медии ", безапелационна е тя.

Но Ашли Юки въпреки всичко обръща внимание, че защото рекламният модел на приходите е промишлен стандарт, в течение на времето Instagram също ще ги одобри за своята платформа , освен тъй като би било от изгода за самата компания, само че и тъй като от това ще завоюва цялата общественост. “Ние се ангажираме да се уверим, че създателите могат да си изкарват прехраната тук, тъй като за доста от тях това е работа на цялостно работно време ", дава обещание още Юки.

Безспорното преимущество на IGTV е , че ще има милиард консуматори още на първия ден, защото всеки, който има профил в Instagram, може незабавно да стартира качването и гледането на видеоклипове. Въпреки че по принцип IGTV е независимо приложение, неговите функционалности могат да бъдат достъпени и през специфичната икона в Instagram. И даже за момента новата платформа да не може да заплаща на основателите на наличие, триумфът на Instagram самичък по себе си дава задоволително мотиви за доверие и към IGTV.
Източник: pcworld.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР