В началото хората изпитваха гняв и съпротива от това, че

...
В началото хората изпитваха гняв и съпротива от това, че
Коментари Харесай

Психолог: Щабът даваше статистика на траурна агенция

В началото хората изпитваха яд и опозиция от това, че са безпомощни да реагират. В този смисъл е доста значимо да се дава отговор на проблемите, тъй като конференциите на Националния действен щаб бяха като статистика на траурна организация и втълпяване на боязън.
Това показа в утринния блок на bTV психологът Христо Монов.

" По време на рецесията най-вече бяха тревожните положения. Хората изпитваха необяснимо напрежение, защото обстановката, в която се намирахме, бе необикновена и тя промени метода им на живот. След това започнаха типичните за една такава дълга рецесия проблеми, свързани със фамилията, домашното принуждение, финансите, с бъдещето ", уточни той.

" Не сме народ, който обича да съблюдава разпоредбите – ние сме крайни индивидуалисти. Но светът оттук насетне ще бъде свят на доста точните правила и ние би трябвало да се пригодим оптимално бързо към него``, добави още Христо Монов.

По думите му тези, които в този момент ще имат най-голяма потребност от профилирана помощ, ще бъдат всички, които са били на първа линия против болестта.

" Може би е извънредно време у нас да има Национална психическа работа за поддръжка, каквато има в доста страни, тъй като в този момент ни следва платото на психическата криза``, акцентира в умозаключение психологът.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР