„В началния етап на работата стана дума, че от България

...
„В началния етап на работата стана дума, че от България
Коментари Харесай

Янаки Стоилов обясни защо Кьовеши дойде в България

„ В началния стадий на работата стана дума, че от България има постъпили редица сигнали към Европейската прокуратура. Тепърва може би ще стават ясни тези, които заслужават по-голямо внимание”.

Това съобщи в студиото на „ Здравей, България” по служебният министър на правораздаването Янаки Стоилов, разяснявайки визитата на европейския основен прокурор Лаура Кьовеши у нас.

„ Това, което тя чака, е да има съдействие както с прокуратурата, по този начин и с други органи в България, в това число и с такива от системата на Министерство на вътрешните работи. Според мен това е вярно, тъй като колкото по-задълбочено е това съдействие, толкоз по-добре”.



„ Посещението на европейския основен прокурор беше напълно работно. Темите, които обсъдихме, не са обхващали въпроси отвън проблематиката, засягаща нейната активност. Най-важният резултат от тази аудиенция беше, че ще започва бързо попълването на останалите места - 6 от 10, на българските европрокурори”, разяснява Стоилов.

„ Добре е, че се засегнаха и някои други тематики, които се отнасят до правната система на България. Например за профилираното правораздаване, което излиза наяве, че е повече политически, в сравнение с юридически въпрос. Това е в компетенцията на българските власти”, добави правосъдният министър.



По думите му констатация на Лаура Кьовеши е, че профилираното правораздаване е ненужно и че дали ще го има, зависи повече от предлагането на министъра на правораздаването, на държавното управление и на Народното събрание.

„ Тя категорично съобщи, че се преследват избрани закононарушения. Няма лист от хора, които би трябвало да понесат отговорност, само че би трябвало да се знае, че е належащо да има инспекции и следствие по най-високите етажи на властта и те би трябвало да завършват бързо и с явен резултат”, уточни Стоилов.

По тематиката дали е противоконституционно да се прави в България спомагателен лист, обвързван с направения от Съединени американски щати за глобите по закона „ Магнитски” правосъдният министър разясни, че въпросът има две страни - фактическа и юридическа.



„ Фактическата опира до това кои са тези компании и каква е тяхната активност. По тази причина ние изследваме в министерството, до момента не сме открил да има компании, които работа с министерството, само че то има по-широк състав от така наречен второстепенни разпоредители. Очакваме в околните дни да имаме изясненост по този въпрос”.

„ Вторият аспект е юридически - всевъзможни сходни ограничения би трябвало да са съвместими с българския юридически ред и тук би трябвало да се ползва законът за ограниченията против изпиране на пари и да се приспособява нашето законодателство, тъй като няма непосредствено действие”.

Според Стоилов в тази ситуация има и още един огромен проблем.

„ Наблюдаваме, че с изключение на по народен и интернационален път, се образува и нещо като международно, световно право, което излиза от тези рамки и не покрива всички стандарти, известни досега”.
Получавай най-горещите вести от Vesti.bgАБОНИРАЙ СЕ--> Източник:.comments-item{clear:left;}.article-comment-types div{z-index:100;}.answer { margin-left:33px; }
* Моля, коментирайте съответната публикация и използвайте кирилица! Не се толерират отзиви с обидно или нецензурно наличие, на верска или етническа основа, както и написани единствено с основни букви!
0 коментара Мъж прочита публикация във вестник: " Продавам мерцедес 600 за 5 $ ". Отива на адреса и вижда, че някаква жена в действителност продава Мерцедес 600 за 5… Обратно в уеб страницата
За да пишете, оценявате или докладвате мнения, апелирам логнете се в профила си.
ВходРегистрацияПотребителско име*Парола*Запомни меПотребителско име*Полето Потребителско име не би трябвало да е празно.E-mail*Полето E-mail не би трябвало да е празно.Парола*Полето Парола не би трябвало да е празно.Парола (отново)*Полето Повторете паролата не би трябвало да е празно.ИмеПолето Име не би трябвало да е празно.Дата на ражданеПолето Дата на раждане не би трябвало да е празно.Декларирам, че съм се срещнал с за прилагане на услугите на Нетинфо.ПоследниЗа задачата той употребява независима камера, която е сложил до платформатаСред най-епичните създание на AMG е моторът M 113 K, суперчерджнът V8, който има статута на едно от най-хубавите творения на инженерите от Афалтербах.Образувала се е запушалка при 163 км на магистралатаДописвания в изборния лист се позволяват до 5 юлиИзраел има нов премиерВижте по какъв начин да си го приготвите:Уилям Браудър със особено изявление, в което разяснява и наложените наказания на страната ниГ-7 прикани също и други развити страни да се включат в усилиетоВижте кои са теЕто кои са те " Ако 70% от българите се имунизират, 3 пъти по-силна ще е отбраната ", счита математик на закрития COVID-щабВ събота той скочи в езерото Мичиган за 365-ти следващ денВодещият на „ Здравей, България “ беше отличен за висок професионализъмЕто какво е то„ Строителство върху истински остатъци е повече от кич, това е заличаване ”, безапелационен е служебният министър на културата
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР