В МЗ обсъждат нов проект за устройствен правилник, който да

...
В МЗ обсъждат нов проект за устройствен правилник, който да
Коментари Харесай

Обсъждат да има четвърти зам.-министър в МЗ

В Министерство на здравеопазването разискват нов план за организационен устав, който да усили броя на зам.-министрите от трима на четирима. Това заяви зам.-министърът на опазването на здравето доцент Михаил Околийски по време на днешното съвещание на парламентарната здравна комисия в отговор на въпрос на ръководителя на комисията проф. Костадин Ангелов.

„ Беше разисквана нуждата от четвърти заместител, само че следва планът да бъде показан на публично разискване. Предстои и да бъдат дефинирани по-ясно възможните пълномощия на новия член на управлението на Министерството. Все още не е обсъждан сектор, нито техническия бекграунд на този четвърти зам.-министър “, сподели доцент Околийски.

Проф. Ангелов съобщи, че Министерство на здравеопазването е имало четирима зам.-министри единствено в положение на международна рецесия като COVID-пандемията. „ С неспокойствие чакаме да забележим претекстовете, с цел да разберем дали не сме пропуснали някоя рецесия в страната и се надяваме това да не се прави при съществуване на рецесия за министерски постове “, сподели той.

Преди това депутатите от парламентарната здравна комисия одобриха на първо четене измененията в Закона за здравното обезпечаване, с които пълномощията на подуправителя на НЗОК се изравняват с тези на шефа.

От името на Министерство на здравеопазването доцент Околийски съобщи, че поддържат законопроекта, защото схващат нуждата от дефинирането на активността на подуправителя. Вр. и. д. шеф на Здравната каса доктор Йорданка Пенкова също поддържа законопроекта. „ По този метод ще се реализира баланс на органите на ръководство на НЗОК и ще се разпределят отговорностите “, сподели тя.
Източник: zdrave.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР