В Мюнхен премиерът Бойко Борисов настоя за бързо решение за

...
В Мюнхен премиерът Бойко Борисов настоя за бързо решение за
Коментари Харесай

Борисов отново настоя за влизане на България в Шенген

В Мюнхен министър председателят Бойко Борисов настоя за бързо решение за влизането на България в така наречен чакалня на еврозоната и в Шенгенското пространство. Това стана на формалната вечеря по случай откриването на конференцията по сигурността на тематика " Нови хрумвания за Европа ".

„ България е една доста лоялна и дисциплинирана страна, тя прецизно съблюдава Маастриските критерии”, разгласи министър председателят, като цитира настоящите резултати от фискалната политика, която организира българското държавно управление.

" Аз съм уверен, че откакто години наред изпълняваме тези критерии, е време да ни приемете и в еврозоната, и в Шенген. Трябва тези, които са отличниците, да получат и отлични резултати за труда си ", сподели Бойко Борисов, представен от държавната осведомителна работа.

" С цялото ми почитание към моите другари от Гърция, само че не може Гърция да е в Шенген, а България да не е. Ако би трябвало да станем и ние недисциплинирани и да ни обърнете внимание ", уточни Борисов.

Той настоя за инфраструктурно присъединение на Западните Балкани и прикани за положителни връзки с Русия и Турция.

Няма по-добре защитавана граница от българо-турската, сподели още Борисов, представен от държавната осведомителна работа. Той подчертава върху напъните и ограниченията, които България поставя за сигурността освен на своята територия, само че и на Европейския съюз.

Министър-председателят акцентира, че българското председателство на Съвета на Европейски Съюз дава опция да се сложи тематиката за Западните Балкани, само че и за връзките на Европейски Съюз и огромните му съседи.

Повече детайлности прочетете ТУК.

Редактор: Деница Райкова
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР