В Мюнхен днес започва 185-ото издание на прочутия бирен фестивал

...
В Мюнхен днес започва 185-ото издание на прочутия бирен фестивал
Коментари Харесай

Започва 185-ото издание на Октоберфест

В Мюнхен през днешния ден стартира 185-ото издание на фамозния бирен фестивал Октоберфест, съобщи Българска телеграфна агенция, цитирайки ДПА.

По традиция началото на проявата започва в 12 ч. локално време, когато кметът Дитер Райтер отвърта кранчето на първото буре с бира. За цела той си оказва помощ с дървено чукче, което е не лека задача, само че той съумя да се оправи с нея предходната година, когато му бяха нужни единствено два удара.

Фестът продължава до 7 октомври. Той протича при засилени ограничения за сигурност. Нови заграждения, спомагателни видеокамери, повече служители на реда с камери, прикрепени към тялото им - това са единствено част от ограниченията за сигурност. Около 600 служители на реда ще се грижат за сигурността по време на феста, посетен предходната година от 6,2 милиона души. Полицията за първи път ще изпита и по този начин наречените "Супер разпознаващи сътрудници ". Това са служители на реда, които се вглеждат деликатно в подозрителни лица и ги държат под око по време на фестивала. Тези сътрудници ще ревизират и фрагментите от 47 камери.

Пет часа преди началото на фестивала през днешния ден стотици фенове на бирата и на празнуването започнаха да се събират на мястото на феста, облечени в обичайни баварски кожени панталони или сукмани. В очакване на началото на феста те си носеха лична бира.

На Октоберфест бирата се сервира в еднолитрови халби, като цената на една е 11,50 евро. Освен на бирата и на вкусната храна, посетителите на феста, могат да се насладят и на най-различни преживявания. Тази година на Октоберфеста има нови аткракции като да вземем за пример атракция, наречена Махалото на хаоса, която уставя у хората физическо чувство, сходно на чувството по време на полет в космоса, или акракция, наречена Хищник, при която посетителите се озовават с висящи с главата надолу.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР