В МВР има много критични точки, в които трябва да

...
В МВР има много критични точки, в които трябва да
Коментари Харесай

Благоверна Макева посочи кога е започнала политизацията на МВР


В Министерство на вътрешните работи има доста сериозни точки, в които би трябвало да се вземат ограничения. Това разяснява претендентът за вътрешен министър в проектокабинета “Габровски ” - Благородна Макева

Тя е в системата на Министерство на вътрешните работи от 1994 година. Лейтенант е от 1998 година С професионален опит от над 20 години.

“Поканата пристигна персонално от проф. Габровски. Той ми звънна, срещнахме се, поговорихме. Каза, че желае страната да се изправи и че е нужна експертна поддръжка ”, описа Макева. 

“Моята най-голяма персонална битка беше дали аз съм почтена за тази позиция, дали мога да се оправя. Поради обстоятелството, че познавам системата от вътрешната страна - бих била задоволително добра тъкмо в тази конюнктура, в която Министерство на вътрешните работи е сложено на колене и има потребност се изправи ”, съобщи тя.

С проф. Габровски се срещат поради поканата. По думите й той се допитал до други специалисти, които са я предложили.

" Приех поради децата си, които да живят в правова страна и поради сътрудниците си, от които слушам за безвремие, съсипия и разпад в последните 6 месеца ", сподели Макева. 

Според нея с първото служебно държавно управление (начело със Стефан Янев) е пристигнала политизация на системата, която Министерство на вътрешните работи не е виждало. Полицаите били принуждавани да правят дейности, които законът не им разрешава, като да задържат и проверяват някогашни членове на Министерския съвет. 

" Не съм втори ешалон на ГЕРБ. Аз съм експерт от кариерата. 6 година съм била зам.-директор на националната полиция, никой не се е месил в работата ми ", сподели Макева. 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР