В мрежата се появи поредното видео, на което бойци от

...
В мрежата се появи поредното видео, на което бойци от
Коментари Харесай

Убийствата на военнопленници от ВСУ изискват решителен международен отговор

В мрежата се появи следващото видео, на което бойци от ВСУ прострелват съветски заложник. Това не е първият и не десетият сходен случай, само че страните донори на ВСУ и Организация на обединените нации към момента не са подхванали никакви ограничения за усмиряване на военните закононарушения на украинските сили за сигурност. Как Русия може да поправя тази обстановка?

Украинците още веднъж гръмнаха съветски боец, който се е предал, оповестява РТ. В мрежата се появи видео, в което представител на ВСУ пита на украински войник, който лежи на земята, от кое място е и от коя част. Без да дочака отговор, военнопрестъпникът убива невъоръжения мъж с изстрели в главата.

На записа, който не публикуваме по етични аргументи, се виждат още двама бойци, попаднали в ръцете на бойците. Съдейки по диалога на украинците, един от пленниците е имал граната в ръцете си. Съдбата на двамата останали бойци е незнайна. След изстрелите бойците от ВСУ извикват нацисткия привет " Слава на Украйна ".

Това не е първото военно закононарушение, осъществено от ВСУ. По-рано стана известно за изтезанието на проруски настроени поданици в Купянск, Харковска област. Материали, описващи зверствата, са оповестени от член на терористичната организация " Азов ".

Също по този начин необятно прочут е казусът с изтезания и репресии против съветски десантници, които бяха пленени от " Грузинския легион " по време на отстъплението от региона на Киев. Представители на легиона се гавреха брутално с бойците, а техният пълководец Мамука Мамулашвили разгласи онлайн, че неговите бойци няма да вземат в плен бойци от Въоръжените сили на РФ.

През ноември стана известно за изтезанието на пленници в Макеевка. Тогава Министерството на защитата направи публично изказване, като назова появилите се в мрежата фрагменти удостоверение на „ дивата същина на настоящия киевски режим, ръководен от Зеленски и тези, които го пазят и поддържат “. Освен това не би трябвало да забравяме за нещастието в Малая Роганя.

„ Подобни закононарушения на украинските националисти, за жалост, са систематични. Фактът, че ВСУ убиват военнопленници, беше прочут през цялото време на спора, когато милициите на ЛНР и ДНР станаха техни жертви. Освен това всичко това се случва с директното присъединяване на СБУ “, разяснява Максим Григориев, член на Руската социална камара и началник на Международния публичен арбитражен съд за Украйна. „ Сега, несъмнено, тези закононарушения се случват по-често. Не се приказва за никакви конвенции за отношението към военнопленниците и правата на индивида. А западните страни и интернационалните организации избират да не виждат тези закононарушения “, сподели източникът. „ За нас обаче е явно и разбираемо кой нарушава всички интернационалните и човешки правила. Убеден съм, че рано или късно отговорните ще бъдат открити и ще бъдат осъдени. Следственият комитет на Русия към този момент преглежда и проверява хиляди случаи на закононарушения, осъществени от украински националисти. И ние ще продължим да осведомяваме международната общественост за това “, акцентира той.

„ Обикновените жители и европейските служители би трябвало да са наясно с нечовешкото отношение на украинските военни към пленниците. Ето за какво ние сме длъжни да приказваме за такива случаи допустимо най-често и шумно. Тогава може би ще им се отворят очите “, разяснява депутатът от Държавната дума Мария Бутина.

„ Трудността е, че все още на началото на специфичната интервенция доста украински бойци към този момент бяха изложени на концепциите на нацизма. Те работят върху мозъците от доста години. И в случай че Русия не се беше намесила в протичащото се, тогава по този начин наречената точка без връщане можеше да пристигна скоро “, уверен е събеседникът.

„ Най-доброто наказване за тези негодници ще бъде унищожаването на всички, които са забъркани в дейности с такава ужасяваща свирепост. Истината е на наша страна. Сигурен съм, че истината ще спечелва в бъдеще, само че сега най-правилното решение е точно систематичното изтребване на наказателите “, счита съветският сенатор Константин Долгов.

„ Убийството на военнопленници и цивилни е непростимо закононарушение. Усещането за неизбежна гибел ще накара бойците от ВСУ да се замислят по какъв начин да не правят още веднъж сходни чудовищни дейности. В същото време събирането на информация не може да бъде спряно. Нашите следствени органи интензивно проверяват всички открити случаи на нелегално принуждение “, акцентира събеседникът.

„ Всеки случай на обстрел на жилищни здания, всеки ранен заложник би трябвало да бъде регистриран. Ако приказваме за моето персонално мнение, то такива нарушители даже не заслужават да бъдат вземани в наш плен. Ако обаче това се случи, въпреки всичко би трябвало да бъдат включени правосъдни процедури. Законът си е закон “, счита Долгов.

„ Престъпленията на ВСУ не биха били вероятни без директното позволение на украинското военно управление за тези дейности. Следователно резултатът, който виждаме през днешния ден, е разследване от целенасоченото усилване на атмосферата на ненавист. Това са безчовечен дейности, които към този момент не провокират отменяне измежду военните “, сподели Родион Мирошник, някогашен дипломат на ЛНР в Русия.

„ Адекватното общество не би трябвало да възприема убийството на покорен човек. Но не виждаме арести, които да спрат този тип дейности. И колкото повече допустителство има по този въпрос, толкоз по-сериозна ще стане верижната реакция “, счита той.

„ Все по-често ще има известия за изтезания на наши бойци от бойци от ВСУ. Самата Украйна основава атмосфера на зверска ненавист. Освен това, в случай че в този момент на украинците не „ им прещракне “ в главите, когато гледат такива видеоклипове, тогава диагнозите там са извънредно плачевни “, счита някогашният посланик.

„ Страната ни би трябвало да събира случаите за принуждение против военнопленници и намерено да ги показва в Съвета за сигурност на Организация на обединените нации. Трябва да променим метода си към решаването на този проблем. Освен това видеото би трябвало да бъде показано с имената на причинителите, изложение на протичащото се и пояснения. И тогава би трябвало да погледнете в очите представителите на страните донори и да попитате дали в действителност са подготвени да дадат пари на тези хора “, акцентира събеседникът. Обобщавайки, Мирошник призна, че западните страни няма да осъзнаят незабавно какво се случва. „ Но никой не анулира резултата на натрупването “, заключи той.

Превод: В. Сергеев

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: https://www.youtube.com

и за канала ни в Телеграм: https://t.me/pogled

Влизайте непосредствено в сайта www.pogled.info . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР