В мрежата се появи първата снимка на едната от жертвите

...
В мрежата се появи първата снимка на едната от жертвите
Коментари Харесай

Франция е под атака: Първа СНИМКА на една от жертвите с отрязаните глави в Ница

В мрежата се появи първата фотография на едната от жертвите на терориста ислямист, направил нападението във френския град Ница. В резултат на нападението две от жертвите са били с отрязани глави, написа в. "Декли мейл ".

45-годишният Винсент Лок (Vincent Loques) е бил надзирател в базиликата Нотр Дам в Ница, където 21-годишният (по някои данни 25 годишен) тунизиец на име Брахим Ауссауи извърши своето нахлуване към 09:00 часа сутринта.

 The male victim has been identified locally as Vincent L, a 45-year-old father-of-two who worked as sacristan of the church, and was killed inside the building
Винсент Лок (Vincent Loques)

Според информацията Ауссауи е обезглавил стара жена мирянка, след което е нападнал и Лок, на който му е прерязал гърлото докрай, а по-късно е наръгал втора жена, преди да бъдат прострелян и арестуван от полицията.
Малко по-късно бе осъществена втора офанзива. При нея въоръжен мъж заплаши с нож хора на улица в Авиньон, ситуиран на към 180 километра от Ница, до момента в който крещи "Аллах акбар ". Полицията обаче съумява да го простреля смъртоносно на място.

Междувременно охранител на френското посолство в Джеда, Саудитска Арабия, бе наръган и бяха арестувани още двама мъже. Единият от тях е носил огромен нож, отивайки към църква в парижкото предградие Сартрувил. Той е бил арестуван, откакто татко му е съобщил в полицията, че синът му може би желае да извърши терористичен акт.

Друг нападател се е опитал да се качи на трен в Лион, в който да коли пасажери с доста дълъг нож.

Нападенията бяха осъществени на фона на гнева от страна на ислямския свят по адрес на френския президент, който отбрани проявлението на карикатури на пророка Мохамед. Също по този начин терористичните актове съответстваха с рождения ден на пророка,.

Те се случиха по-малко от две седмици, откакто учителят Самуел Пати бе обезглавен в северната част на Париж за това, че е посочил карикатури на пророка Мохамед в час, отдаден на свободата на словото.

Макрон дойде в Ница след офанзивата и произнесе тирада малко след 15:00 часа, до момента в който камбаните на храмовете във Франция звъняха в памет на убитите.

Макрон сподели, че "Франция е обект на офанзива... поради нашите полезности за независимост и желанието ни да не се поддаваме на терора ". "Ще го заявя доста ясно още веднъж: няма да отстъпим и крачка обратно ", сподели още той.
Макрон също поддържа църквата, казвайки: "Цялата нация ще се изправи, с цел да може религията да продължи да съществува свободно в нашата страна ". Френският президент също прикани към "единство " и "хората да не се поддават на духа на разделянето ".

Той също акцентира, че ограниченията за сигурност ще бъдат засилени към храмовете и учебните заведения.

Изявлението Макрон направи след деня на терора във Франция, в който:

- Трима души бяха заклани смъртоносно, двама от тях с отрязана глава, в храм в Ница.
- Въоръжен с нож ислямист, крещейки "Алах Акбар ", бе убит от полицията в Авиньон.
- Охранител на френското консулство в Джеда бе наръган.
- Мъж бе арестуван в парижко предградие покрай църква, въоръжен с нож.
- Афганистанец на двадесет и нещо години, въоръжен с нож, бе арестуван в Лион, до момента в който се пробва да се качи на трен, въоръжен с голям нож.

При нападението в Ница, първата жертва - жена на 70 и нещо години, е била нападната, откакто е пристигнала рано да се помоли. Тялото ѝ е било открито "почти обезглавено " до входа на черквата.

След това е бил атакуван и обезглавен 45-годишният надзирател Винсент Лок, татко на две деца.
После третата жертва, жена с африкански генезис на тридесет и нещо години, е била "наръгана доста пъти ". Тя е съумяла да избяга и да се скрие в кафене насреща, само че там е умряла от раните си.
Полицията е пристигнала в 09:10 часа и е простреляла и задържала нападателя.

Нападателят е разпознат като Брахим А., 21-годишен пришелец от Тунис, който е дошъл във Фрацния през Италия, откакто е минал незаконно през Средиземноморието.
Кметът на Ница Кристиян Естроси описа, че нападателят "постоянно е крещял Аллах е популярен, даже откакто му е било сложено успокоително ". Това, по думите на градоначалника, "ясно демонстрира неговите планове ".
По думите на Естроси, жертвите са били убити "по отблъскващ метод ". "Методите съответстват, без подозрение, с тези, употребявани при убийството на смелия преподавател покрай Париж, Самуел Пети ", сподели още той.

Превод и редакция: БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР