В мрежата се появи клип с последните секунди живот на

...
В мрежата се появи клип с последните секунди живот на
Коментари Харесай

Дрон атакува щабквартирата на Apple, но се оказа...

В мрежата се появи клип с последните секунди живот на дрон, който прелита над Apple Park. Летателният уред на любопитен американец падна върху щабквартирата на софтуерната компания. Падането бе снимано с камера.


Видеото с рухването на дрона върху покрива на постройката е публикувано от фотографа Матю Робъртс. По думите му, за случая му разказал негов другар, който правил фотоси с дрона над Apple Park и изгубил там играчката си. На видеото дронът прелита над основния офис на компанията, когато внезапно стремително стартира да губи височина.

Приятелят помолил Робърт да употребява своя дрон, с цел да разбере къде е паднал неговия трагичен квадрокоптер. Станало ясно, че машинката е паднала върху покрива на постройката, където са ситуирани слънчеви панели. Собственикът на авариралия дрон към този момент е съобщил на Apple за случая, само че към този момент не е получил отговор.
 Скриншот видео: youtube.com/Matthew Roberts

Американската компания се бори с водачите запалянковци, пускащи своите дронове над тяхната щабквартира, още от началото на строителството ѝ. По време на строителството на Apple Park надали не всяка седмица в мрежата се показваха видеа, показващи хода на процеса по издигането на постройката. През миналите дни чиновниците на Apple даже усилиха защитата и сложиха банери с надписа " Пилотирането на дронове е неразрешено ".

Превод и редакция: БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР