В МОСВ отдавна не по политическа линия се назначават висшите

...
В МОСВ отдавна не по политическа линия се назначават висшите
Коментари Харесай

Борислав Сандов: Министерството на екологията е заложник на интереси

В Министерство на околната среда и водите от дълго време не по политическа линия се назначават висшите фрагменти, а по линия на избрани ползи. Такъв беше и задържаният зам.-министър Красимир Живков. Това министерство е станало пленник не на политики, а на ползи. Това министерство е с най-вече наказателни процедури за нарушение на европейските нормативи.
Това сподели пред БНР Борислав Сандов, съпредседател на " Зелено придвижване ".

По думите му обстановката в Министерство на околната среда и водите не е добра, тъй като при липса на промени и на специалисти се случват неща, които минават границата оттатък закона.

" Шефът на дирекцията в областта на отпадъците, където имаме три наказателни процедури, една от които е стартирала през 2019-а година, когато към този момент отпред на този отдел е била новата зам.-министърка Славея Стоянова, това демонстрира, че освен има боязън, само че и отвращение за промени и да се случва това, което написа в законите и в европейските нормативи ", сподели още Сандов.

Той разяснява, че има установени нарушавания на екологичното законодателство във времето, в което Стоянова е управлявала Оловно-цинковия комбинат в Кърджали.

По думите на Сандов всяка седмица в България избухват екологични бомби, които имат капацитет да се трансфорат и в филантропични рецесии, което би трябвало да докара до отговорност на по-високо равнище и оставка на държавното управление, тъй като към този момент трети мандат не може да се оправи с проблемите с екологията.

" В момента тече един развой на концентрация в Министерство на околната среда и водите и избутване на цялата научна общественост и неправителствените организации, обвързвано със Закона за биологичното многообразие и " Натура 2000 ". Виждаме опит да се създадат едни 120 места евентуално за съдружния сътрудник на ГЕРБ, които сега съществено се пробват да овладеят това министерство, да назначат свои калинки за времето след изборите ", разяснява още той.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР