В Москва очакват, че ще има нова вълна от санкции,

...
В Москва очакват, че ще има нова вълна от санкции,
Коментари Харесай

Москва очаква нова вълна американски санкции

В Москва чакат, че ще има нова вълна от наказания, нова вълна от следствия срещу Тръмп, които ще рикошират върху руско-американските връзки. Това разяснява по БНР Максим Сучков - специалист на дискусионния клуб "Валдай " и старши теоретичен помощник в Центъра за разбори на интернационалните процеси на Московския държавен институт за интернационалните връзки към съветското Министерство на външните работи.

По мнението на Сучков резултатите от изборите в Съединени американски щати са били предстоящи, само че въпреки всичко има редица евентуални затруднения, които засягат Москва. Първото е създалият се двупартиен консенсус за по-твърда линия срещу Русия. Той свидетелства, че ще се утвърди наклонността към утежняване на руско-американските връзки и към по-агресивна реакция на Съединените щати по отношение на Русия. Тази наклонност ще се резервира най-малко до идващия президентски цикъл в края на 2020 година, разяснява специалистът.

Сега Москва изчаква, сподели Максим Сучков и добави:

"Проработват се разнообразни разновидности: по какъв начин ще се държат Съединените щати, на кои сфери ще бъдат наложени наказания, още веднъж ли ще става дума за длъжностни лица, както в пакета наказания, които Съединените щати одобриха оня ден поради Крим. Целта на глобите е не толкоз да санкционират, едвам усложнят живота на съветския политически хайлайф и да разклатят ядрото на доверието към президента Путин, на неговото обграждане. Засега това не се случва. Някои съветски откриватели са на мнение, че към този момент глобите укрепват позициите на Кремъл ".

Съединените щати вършат стратегическа неточност, пробвайки се да се борят по едно и също време с два силови центъра - Китай и Русия, и правейки всичко допустимо за доближаването им, счита Максим Сучков. Съединени американски щати са уверени, че сред Москва и Пекин има задоволително несъгласия, с цел да бъдат в действителност заедно; че Китай има доста по-големи запаси и упоритости от Русия и по тази причина, по този начин или другояче, Русия ще е в подчинено състояние по отношение на Китай, означи наблюдаващият. Вероятно една част от тези прогнози е оправдана, само че към сегашния миг Москва и Пекин се сближават на основата на опълчването против опитите на Съединените щати да запазят световното си доминиране, посочи Сучков.

Евентуалното решение на Съединените щати да се откажат от Договора за ракетите със междинен и дребен обхват, Сучков разяснява по този начин: "Официалната съветска позиция е, че това е доста неприятно решение и то ще възобнови гонитбата във въоръжаването. Същевременно в Москва има хора, които поддържат излизането на Съединените щати от контракта, тъй като считат, че изначално договорката сред тогавашния Съветски съюз и Америка е била в изгода по-скоро на Америка. Това е позиция на малцинството. Болшинството, несъмнено, във военното и политическото управление, твърди, че решението на Америка е провокирано от изменящата се настройка на интернационалните връзки и нуждата да бъдат следени китайските ракети ".

По думите на специалиста в Москва няма изясненост по въпроса дали американците ще могат да сдържат Китай.

"За това е належащо да разположат ракетите си наоколо до китайските граници, а не всички страни в Азия биха били подготвени да одобряват американски ракети. С китайския фронт американците ще имат компликации след излизането от контракта. Вторият пункт е какво ще подхващат Съединените щати в Европа. Ще изискат ли да стартират да разполага свои ракети в Европа и по какъв начин ще погледнат на това самите европейци? И ще се трансформира ли това за тях в нов призрачен сън на великодържавното опълчване, по време на което би трябвало да играят ролята на обект, както беше преди време? Русия също ще би трябвало да измисли някакви разновидности, което не е най-желаният сюжет. Разполагане на спомагателни ракети в Калининград, в Крим и така нататък Има и трета версия. Това е опит Русия да бъде въвлечена в някакво ново съглашение, ориентирано против Китай ", излага визията си Сучков.
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР