В Морската градина няма да има коли. Това де факто

...
В Морската градина няма да има коли. Това де факто
Коментари Харесай

Без коли в Морската градина, кълнат се общинари, но дали е толкова просто?

В Морската градина няма да има коли. Това де факто съобщи зам.-кметът на Варна Тодор Иванов по време на съвещание на транспортната комисия към Варненския общински съвет.
Точните думи на Иванов, съгласно в. " 24 часа ", са: " Променяме генералния проект за организация на придвижването на територията на Варна. Слагаме още веднъж знаци, забраняващи достъпа на коли в Морската градина на Варна ".
Само че още сутринта различен зам.-кмет на морската ни столица – Пламена Маринова, разяснява пред Нова телевизия, че на няколко пъти общината е правила тъкмо това и знаците плюс бариерите са били махани от съда, откакто притежатели на терени в Морската градина са обжалвали. Забраната за влизане на коли в парка беше издадена от кмета Иван Портних преди 6 години . След това обаче бяха заведени 34 каузи против нея, множеството от които на хора, които имат парцели в северната част на парка. Състав на Варненския административен съд анулира заповедта на кмета и позволи коли в местността Салтанат. А протестиращи питаха за какво общинската администрация не е обжалвала това решение на по-висока инстанция!
Всъщност, след вчерашното съвещание, твърдостта на ограниченията към този момент е единствено на думи, де факто разяснява в своя обява в. " Сега ". В петък, 5 юли, на среща са поканени ресторантьори, притежатели на парцели и стопани на обекти, с цел да вземат отношение какъв режим за влизане в парка поддържат. Каквото и да се реши на срещата или на последващо събиране, решенията би трябвало да бъдат доказани от Експертния съвет по устройство на територията (ЕСУТ).
Официално решенията на комисията довечера бяха три . Прие се предложение за смяна в Генералния проект за организация на придвижването, което включва възбрана за МПС-та в парка. Иванов упорства, че точно неналичието на такива промени до момента е разрешавала общината елементарно да губи каузи в съда, откакто е слагала знаци и бариери. Планира се и часови допуск за коли на обществени институции и заведения. Одобри се и концепция за завишаване на пълномощията на общинска полиция, с цел да може да глобява. Третото решение бе точно да се организира среща с ресторантьорите, с цел да се чуят съображенията им.
В същото време съдът реши, че румънският водач Адриян Крецу от Костанца, който прегази 3-годишната Радослава, остава в ареста. Румънецът е застрашен от 2 до 6 години затвор. В правосъдната зала той се разплака и съобщи: " Съжалявам и сервирам съболезнования на фамилията. Разбирам тъгата им, тъй като аз и жена ми от години се борим да имаме свое дете ". Тестовете демонстрират, че той не е пил или употребявал опиати преди случая.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР