В Морската градина на Бургас беше открит тематичен детски кът.

...
В Морската градина на Бургас беше открит тематичен детски кът.
Коментари Харесай

Деца събраха пари за свой кът в Бургас

В Морската градина на Бургас беше открит тематичен детски ъгъл. Той е построен със средства от благотворителна галерия на детски рисунки, отличени в Конкурса " Земята, пчелите и хората за едно по-добро бъдеще ". Събраната от продажбата на творбите сума е 2005 лв.. Организатор на проявата е Областна работа по земеделие Бургас и Пчеларско сдружение Бургас.

За Actualno.com шефът на Областна работа по земеделие Лидия Станкова съобщи: „ Този профилиран детски ъгъл е построен със средства от Конкурса за детска рисунка на тематика „ Земята, пчелите и хората “. Дирекция земеделие го провежда за трети път. Тази година участваха 219 деца от 26 учебни заведения в Бургаски район. Решихме картините да бъдат експонирани в Бургаската художествена изложба,за да се почувстват децата като огромните създатели. Всеки, който пожела си купи рисунка и по този начин стана допустимо построяването на площадката “.

Според уредниците, с тази идея би трябвало да бъде отгледано и възпитано новото потомство. Пейки във формата на пчели, дъска за изобразяване измежду природата, кошери и други уреди оформят къта, където ще може да се прави креативна активност и да се играе. „ Когато опознаят природата, децата ще бъдат толерантни към нея “, прибавя Лидия Станкова.
Тематичният ъгъл е основан и благодарение на дърводелски завод, който е изработил предметите. Мотото на състезанието „ Заедно – земята, челите и хората “ ще продължи да се развива с нови начинания, които да продължат започнатото. Съоръженията се намират в региона на параклиса " Св.Георги Победоносец " в Морската градина.
 

На отриването на профилирания детски ъгъл участваха жители, уредниците на събитието, регионалният шеф Вълчо Чолаков, представители на Община Бургас.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР