В монтанското село Замфирово се готвят да направят най-дългото северозападно

...
В монтанското село Замфирово се готвят да направят най-дългото северозападно
Коментари Харесай

Най-дългото северозападно хоро ще се извие в Замфирово

В монтанското село Замфирово се готвят да създадат най-дългото северозападно хоро. Идеята е на уредниците на обичайния "Гушански събор по Спасовден ", който стартира довечера, изясни доброволецът Екатерина Куздова и насочи покана към слушателите на Радио ВИДИН:
"Да дойдат, с цел да създадем най-дългото северозападно хоро в събота, от 21 часа, с Поли Паскова и Илия Луков, Гушанската духова музика и още доста, доста изненади... Нашият парк е значителен, може да поеме много хора, тъй че от цяла Северозападна България да дойдат хора, ще има къде да ги посрещнем... Искаме да съберем като начало доста хора на едно място, само че за какво пък не и връх да създадем... "
Освен най-дългото северозападно хоро, съборът ще предложи богата стратегия с присъединяване на самодейци от района и гостуващи реализатори от България и Сърбия:
"Очакваме интернационално присъединяване със сръбски духов оркестър в петък, 14 юни. На 15 юни програмата е напълно фолклорна... Има конкурс за достоверна носия, дори имаме поръчка за носия на 180 години... В събота следобяд ще има разнообразни фолклорни обединения. Фолклорни сформира ще се явят със своя достоверен фолклор и всеки ще покаже какво може - ще има надигравания, ще има разнообразни задявки... В неделя ще има детско шоу с аниматори, надяваме се времето да бъде хубаво и сме подготвени да посрещнем всички... "
Официалното разкриване на "Гушанския събор по Спасовден " е довечера, от 20 часа. Забавленията ще продължат до неделя.

Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР