В Монтана ще бъде представена пътуващата изложба „140 години от

...
В Монтана ще бъде представена пътуващата изложба „140 години от
Коментари Харесай

Изложба за Търновската конституция в Монтана

В Монтана ще бъде показана пътуващата галерия „ 140 години от Учредителното заседание и приемането на Търновската конституция “. Проявата ще бъде открита на 14 януари 2019 година от 11:00 часа в постройката на Държавен списък – Монтана. Организатори са от Областна администрация – Монтана, под егидата на Народно заседание на Република България, със съдействието на Държавна организация „ Архиви “. Експозицията ще бъде показана във всички регионални центрове в страната
Идеята за изложбата е предизвикана от 140-тата годишнина години от Учредителното Събрание, приело Търновската конституция и възстановило България като независима страна на картата на Европа, които се означават тази година.
В експозицията намират място исторически и биографични данни за народните представители от състава на Учредителното заседание, портрети и документи за тяхната активност. Изложбата ще показа моменти от работата върху Търновската конституция, както и развиването на конституционния развой на фона на историческите събития, които го следват.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР