В Монтана намериха тетрадки с имена. Това стана при акция

...
В Монтана намериха тетрадки с имена. Това стана при акция
Коментари Харесай

В Монтана намериха тетрадки с имена

В Монтана откриха тетрадки с имена. Това стана при акция на полицията в района.

Тетрадките са открити на три места. В тях имало имена на хора и против тях изписани парични суми. По трите случая са формирани досъдебни производства. Те са по текста за нарушавания против политическите права на жителите, оповестиха от полицията в Монтана.

В магазин за хранителни стока във Вършец, благосъстоятелност на жена на 40 години от близкото село Ягодово, е открита и конфискувана тетрадка. В нея имало голям брой имена и суми против тях.

В дома на мъж на 50 години в Лом е открит бележник. В него също имало с изписани дребни имена на мъже и дами и числа против тях, а в него и 1870 лв. на банкноти.

В хранителен магазин в село Замфир, община Лом, е открита тетрадка. В нея имало изписани дребни имена на хора и числа против тях.

В последната седмица от акцията за локалните избори в района са формирани седем досъдебни производства. Освен тях има и едно бързо произвеждане по подозрения за пазаруване на гласове. Във всеки от случаите бяха открити тетрадки с имена на хора и изписани суми против тях.

Акция и в различен град

Арест за пазаруване на гласове в Търново. Задържан е мъж, обвързван с нарушаване на изборното законодателство. Това стана при профилирана полицейска интервенция, оповестиха Областната дирекция на полицията.

Мъжът е престъпно проявен, арестуван е за период до 24 часа по Закона за Министерство на вътрешните работи.

Четирима души са доведени в полицейското ръководство за изясняване на сигнали, свързани с тяхната активност. Съставени са два акта и са наложени четири санкции по фиш, показаха от Министерство на вътрешните работи.

Проверени са 120 души в хода на профилираната полицейска интервенция за попречване на нарушавания и закононарушения, свързани с изборното законодателство.

Към момента са тествани 30 адреса, 149 индивида, от които 19 за приложимост на алкохол, 17 търговски обекта.

Акцията е обхванала пет пункта за изкупуване на боклуци от черни и цветни метали, четири заложни къщи, четири компании за бързи заеми, компания за търговия за дърва за огрев и 50 автомобила.

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР