В моменти на среща хората преценяват всякакви неща за вас,

...
В моменти на среща хората преценяват всякакви неща за вас,
Коментари Харесай

12 неща, които хората преценяват за секунди при първа среща с вас

В моменти на среща хората преценят всевъзможни неща за вас, от статус до просветеност до сериозност. Кариерните специалисти споделят, че са нужни единствено три секунди, с цел да може някой да реши дали ви харесва и желае да прави бизнес с вас. За благополучие, имате прочут надзор върху метода, по който другите ви виждат. Например, носенето на хубави облекла и гледането на колегата ви в очите по време на диалог като цяло ще сътвори по-положително усещане. Но дали изглеждате нападателен? Това значително се дефинира от вашата конструкция на лицето. Тогава по какъв начин ще разберете какви сигнали изпращате на отсрещната страна? Понякога догатките на първа среща могат да са точни, различен път  - не. Вижте 12 неща, които хората могат да предположат за вас единствено за няколко секунди след първото здрависване.

1. Доколко сте надеждни

Хората могат да решат доколко сте благонадежден единствено за една десета от секундата. Изследователите от университета в Принстън откриха това, като дадоха на една група от 245 академични студенти 100 милисекунди да оценят привлекателността, компетентността, привлекателността, агресивността и надеждността на лицата на артисти. Резултатите демонстрират, че рейтингите на надеждност са мощно сходни сред двете групи - даже по-сходни от оценките на привлекателността, подсказвайки че можем да разберем съвсем мигновено дали можем да се доверим на някого.

2. Какво е вашето обществено и икономическо положение

Малко холандско изследване открива, че хората, които носят облекла с марка „ Lacoste “ и „ Tommy Hilfiger “, се възприемат с по-висок статус и по-богати от хората, носещи недизайнерски облекла, когато се доближават до 80 купувачи в мола.

„ Възприятията не се разграничават по нито едно от другите измерения, които биха могли да повлияят на резултата от обществените взаимоотношения. Нямаше разлики във възприеманата прелест, добрина и надеждност. Просто статус и благосъстояние “, пишат създателите.

3. Колко сте умни

Изследване от 2007 година, ръководено от Нора А. Мърфи, професор в университета Лойола Мериманд откри, че гледането на колегата ви за диалог в очите може да помогне да насърчите хората да ви виждат като по-интелигентни. За изследването 182 студенти бяха помолени да обсъдят избрана тематика по двойки в продължение на пет минути. След това сътрудниците се оценяваха взаимно по това какъв брой умни наподобяват. Резултатите демонстрират, че хората се възприемат като по-интелигентни, когато гледат колегата си, до момента в който приказват. Оказва се, че носенето на дебели очила и изразителното говорене също можело да помогне.

4. Смятате ли се за преобладаващи хора

Плешивият не е просто хубав, а мощен. В дребен опит от Университета на Пенсилвания, подградителите разгледаха 25 фотоси на мъже, някои с обръснати глави, а други с цялостни глави коса. Учениците оцениха мъжете с обръснати глави като по-доминиращи.

Два по-големи следващи опита с 344 и 552 възрастни, надлежно дадоха сходни резултати. Участниците са склонни да правят оценка плешиви мъже - тези, на които косата им е била извадена цифрово, или такива с обръснати глави - като по-доминиращи.

5. Обличате ли се елегантно

Британско-турско изследване на 274 души ги накара да прегледат безлични фотоси на мъже съпоставени с костюмари за пет секунди. Те са склонни да оценят момчетата в костюми като по-успешни.

„ Според доказателствата на това изследване наподобява, че мъжете могат да бъдат посъветвани да си купят облекла, които са добре пригодени, защото това може да усъвършенства положително имиджа, който те оповестяват на другите “, пишат създателите.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР