В моменти на силно напрежение умът ви сякаш блокира? Има

...
В моменти на силно напрежение умът ви сякаш блокира? Има
Коментари Харесай

Този метод ще помогне на мозъка ви да работи по-добре под стрес

В моменти на мощно напрежение мозъкът ви като че ли блокира? Има метод да се преборите с това чувство, написа PsyBlog.

Ако опишете какво чувствате, това ще помогне на мозъка ви да работи по-ефективно, сочи ново проучване. За хората, които страдат от хронично безпокойствие, този способ може да помогне да освободят доста когнитивни запаси.

„ Хората, които се борят с безпокойството, непрестанно правят няколко неща по едно и също време – работят върху задачата и се пробват да ръководят и да подтиснат паниката си " – споделя Ханс Шродер, един от създателите на проучването. " Нашите резултати демонстрират, че в случай че можете да изкарате паниките от главата си, описвайки страстите, тези когнитивни запаси се освобождават и ставате по-ефективни. "

В изследването група хора, страдащи от хронично безпокойствие, имали опция да пишат за най-дълбоките си усеща в продължение на осем минути, преди да стартират да работят по стресова задача. Те били съпоставени с контролна група от хора, които трябвало да опишат какво са правили предходния ден. Скенерът разкрива, че мозъкът на хората, които са изразили възприятията си, работи по-ефективно под стрес.

Предишни проучвания неведнъж са потвърдили, че писането за изложение на страстите е от изгода при справяне със стресиращи събития в предишното. Сегашното изследване демонстрира, че писането може да помогне на хората да се оправят с бъдещи събития, предизвикващи паника и напрежение.

Редактор: Деница Райкова
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР