В момента Zara продава продуктите си на над 200 пазара

...
В момента Zara продава продуктите си на над 200 пазара
Коментари Харесай

Собственикът на Zara увеличава продажбите през първото полугодие

В момента Zara продава продуктите си на над 200 пазара по света, откакто започва своята световна онлайн платформа през ноември

Компанията, майка на известните марки Zara и Bershka - Inditex, регистрира нарастване на продажбите със 7% за първите шест месеца на годината. Основната причина за положителното показване на най-големия търговец на облекла в света на сложния пазар на дребно се дължи на един модел – емблематичната семпла, само че известна рокля с точки, написа Financial Times.

Финансовите резултати

Абонирайте се за Капитал Четете безкрайно и подкрепяте напъните ни да пишем по значимите тематики Испанската фешън група, която е показана и в България, генерира продажби за 12.8 милиарда евро през първото полугодие, а брутната облага се усилва със 7% до 7.3 милиарда евро. Оперативната облага на компанията (EBITDA) нараства с 8% до 3.4 милиарда евро.

Повишението се дължи и на обстоятелството, че Inditex навлезе на редица нови пазари – испанската компания отвори онлайн магазин в Бразилия през март, а два месеца по-късно започва онлайн продажби и в страни като Саудитска Арабия, ОАЕ и Мароко. Същевременно се планува и отварянето на физически магазини на нови пазари, което опонира на наклонността в стилната промишленост такива да се затварят. През последните години заплатите на чиновниците се усилиха, а доверието на потребителите отслабна и клиентите се насочиха най-вече към онлайн извършване на покупки.

" Inditex продължава да бъде желана поради мощния си бизнес модел, който е относително интегриран и еластичен – компанията наподобява привлекателно оценена спрямо световни марки ", разяснява анализаторът от RBC Europe Ричард Чеймбърлейн.

От началото на годината до в този момент производителят на облекла е отчел 31% повишаване на акциите си, като по този начин пазарната му капитализация доближи 90 милиарда евро. Основаната през 70-те години на предишния век компания е международен водач в стилната промишленост през днешния ден, като изпреварва шведския си съперник H&M. Освен Zara и Bershka под нейната шапка са още марките Massimo Dutti, Oysho Pull and Bear и Stradivarius.

Тайната на триумфа

В момента Zara продава продуктите си на над 200 пазара по света, откакто започва своята световна онлайн платформа през ноември. Освен това компанията завърши консолидираното на системата си за ръководство на стоките на близо петдесетте пазара, на които оперира и с физически магазини, и онлайн. Zara също по този начин съумя да сътвори автоматизирани местоположения за доставка на онлайн поръчки в седем от магазините си в Милано, Амстердам, Глазгоу и Ливърпул.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР