В момента задлъжнялостта на икономиката на САЩ е на рекордни

...
В момента задлъжнялостта на икономиката на САЩ е на рекордни
Коментари Харесай

US експерт: Приближаващата финансова криза ще е в пъти по-тежка от 2008 г

В момента задлъжнялостта на стопанската система на Съединени американски щати е на рекордни нива, като това е феномен, който важи за всички вероятни браншове на стопанството. Това значи, че балоните, които съществуват през днешния ден, са доста по-тежки, в сравнение с са били доскоро над 10 години. Това счита икономистът и паричен управител Майкъл Пенто пред уеб страницата USAWatchDog.com, представен от blitz.bg/ .

``
реклама

" Задлъжнялостта на семействата е на рекордно ниво. Корпоративният дълг също е на исторически висока стойност, като набъбна с 60% по отношение на 2008 година ", споделя той.

" Националният дълг беше 9 трлн. $ преди Голямата криза, а в този момент е 23 трлн. $. Общите нефинансови отговорности възлизат на 53 трлн. $ сега, а бяха 33 трлн. $ преди Голямата криза ", добави Пенто.

" Централната банка на Съединени американски щати ще бъде принудена да намали цената на кредитирането още през октомври и декември ", счита Дейвид Розенберг

" Този феномен важи и за финансовите пазари, които през днешния ден са залети от ликвидност, издадена от централната банка ", съобщи икономистът.

" Ако Федералният запас не намали тази ликвидност, това което ще се случи през 2008 година, ще се случи и през днешния ден, единствено че през 2008 година фондовите пазари възлизаха на 100% от брутния вътрешен артикул, до момента в който през днешния ден към този момент техният размер е 150% от Брутният вътрешен продукт, което е един и половина пъти цената на цялата стопанска система на Съединени американски щати ", споделя Пенто.

Това е повода той да е на мнение, че сривът на фондовия пазар ще е много тежък, прецизира Money.bg.

" През Голямата криза бяхме очевидци на взрив на молбите за компенсации за безработица ", показва той и добавя: " Тогава бяха освободени милиони чиновници и същото ще се случи и през днешния ден, с тази разлика, че ще е доста по-тежко. "

По думите му в икономическата история в никакъв случай една стопанска система не е ставала очевидец на толкоз огромни балони, колкото имаме през днешния ден. Обаче самите централни банки не са способни да видят това.

" Централните банкери са невежи, те са го потвърдили без грам подозрение ", споделя Пенто. " Единственото, което могат да създадат, е да продължат да надуват балоните. "

Нещо повече, съгласно него Федералният запас на Съединени американски щати е трансформирал политиката си на повишаване на лихвените проценти, тъй като ръководителите му са " паникьосани ".

" Въведоха механизъм за инжектиране на репо на стойност 130 милиарда $, с който се пробват да вложат още повече ликвидност в системата и възвърнаха програмата за количествени удобства на стойност 60 милиарда $ месечно ", показва той.

" В най-високата си стойност програмата за количествени удобства преди беше 85 милиарда $ месечно. Така че те съвсем се върнаха на върха на количествените удобства от времето на Голямата криза. При това Федералният запас не го направи посредством последователно увеличение на салдото си, а стартира от 60 милиарда $ изначално. "

А повода да извърнат политиките си към метод за " стимулиране " на стопанската система е, че централната банка на Съединени американски щати се е изплашила от опцията стопанската система да изпадне в меланхолия - нещо, което съгласно самия Пенто ще се случи по този начин или другояче.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР