В момента всички язовири в страната са пълни. Водата е

...
В момента всички язовири в страната са пълни. Водата е
Коментари Харесай

Екоминистърът: Всичките ни язовири са пълни

В момента всички язовири в страната са цялостни. Водата е задоволително за цялата година, като ще има и за идната. Това съобщи в ефира на министърът на околната среда и водите Емил Димитров. 

" Сега, когато идва снеготопенето, изпускаме част от тях, само че доста внимаваме, с цел да може като пристигна водата да ги донапълним. Изпускаме непрекъснато " Панчарево ", " Среченска бара ", " Йовковица ", " Пчелина ", " Боровица ". Язовирите " Копринка "  и " Жребчево "  са цялостни на към 70% ", разясни Димитров. 

По думите му, тази година нито земеделците, нито енергийните, нито питейнобитовите язовири могат да имат рецесия, тъй като са цялостни. " Това беше моят
ангажимент към премиера. Във всички има задоволително вода, тъй че да има за цяла година. Имаме обезпечено за 3 години вода в язовир " Тича "  за жителите. Имаме сателитна камера, която дава язовирите от горната страна. Наблюдаваме към 7-8 язовира по едно и също време. Тази година чакаме голямо снеготопене. Опитваме се да ги изпразним, само че не може да ги изпразним единствено поради снеготопене. Вода се икономисва с по-малко загуби, рационално ръководство, изпускане на ВЕЦ-ове ", сподели още екоминистърът.

Министър Емил Димитров разяснява още, че в случай че Борисов още веднъж стане министър председател, няма проблем той още веднъж да стане министър. " За мен не е било самоцел да бъда министър. Поех поста, с цел да изкарат мандат ", уточни той. Запитан какво ще прави, когато му свърши мандата, той отговори: " Ще би трябвало и да си умря – имам семейство, имам и майка, за която би трябвало да се грижа ". 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР