В момента всички се опитват да загубят изборите, вместо да

...
В момента всички се опитват да загубят изборите, вместо да
Коментари Харесай

Политолог: Действията срещу Цветанов по Апартаментгейт са от приятелски огън

" В момента всички се пробват да изгубят изборите, вместо да се стегнат и да ги завоюват. " В това изречение в предаването " Събуди се " по Народоосвободителна въстаническа армия ТВ политическият анализатор Татяна Буруджиева заключи обстановката с " Апартаментгейт ". На въпрос от водещата дали България да чака огромен " ремонт " в кабинета на ГЕРБ поради протичащото се, тя уточни, че преди избори подобен ход не се подхваща.
Според нея, абсурдът не е законов, а е " по какъв начин едни хора, които са обществени персони и си печелят парите от парите на жителите, могат да получават парцели в сходен разкош, и то на не пазарна цена " . Т.е. заместник-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов е нанесъл вреда на партията, само че няма да се разделят с него. Към момента политолозите не се ангажират с мнение с какво мнение министър председателят Бойко Борисов ще излезе, защото единствено след два месеца са евроизборите. А Цветанов е фигура, играеща съществена роля в предизборния щаб.
" Има задоволително време ГЕРБ да извърнат този проблем в позитив " , пък съобщи в студиото Георги Харизанов - също политически анализатор. Той показва, че не за първи път в партията има политически оставки и реакции и несъмнено е нанесена вреда върху нея. Но какъв брой е огромна вредата ще се види в изборния ден. " Всичко друго са трактовки и теории, които не е наложително да са правилни и има задоволително време мачът да се обърне ", безапелационен е Харизанов. Той посочи, че Цветанов най-вероятно няма да бъде отхвърлен, защото той има задоволително контакти и насъбран опит и ще е мъчно да бъде сменен с нов човек. " Този проблем е по-скоро честен, в сравнение с законов и по-скоро е микс от страсти ", сподели в умозаключение политологът.
" Оставката на Цветанов към този момент даже не би трябвало да се дискутира, той би трябвало да я подаде, незабавно откакто се върне в България ", съобщи в предаването " Тази заран " политическият анализатор Славчо Велков. Той уточни, че дейностите против заместник-председателят на ГЕРБ са от " другарски огън " , без да посочва имена. И съобщи, че в случай че Цветанов не си подаде оставката има голяма заплаха партията да загуби евроизборите.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР