В момента виждаме един опит да се преформатира БСП политически,

...
В момента виждаме един опит да се преформатира БСП политически,
Коментари Харесай

Цитат на деня: БСП се герберизира

В момента виждаме един опит да се преформатира Българска социалистическа партия политически, като остави свои ясни правила и да бъде по-скоро популистка партия. Аз даже приказвам за герберизирането на Българска социалистическа партия като послания.

Това съобщи ръководителят на Партията на европейските социалисти Сергей Станишев пред Българска национална телевизия. По думите му левицата става все по-популистка, само че това все още не го карало да се кандидатира за ръководител на партията. Догодина има конгрес на Българска социалистическа партия, на който би трябвало да бъде определен водач на партията.

Станишев сподели още, че се безпокои не от изгубените избори на левицата, а от неспособността на партията да извлича поучения.

" Председателят на партията (бел. ред. Корнелия Нинова) се слага над конгреса, над Национален съвет. Тя е всевластна фигура, това е част от герберизацията. Превръщането на Българска социалистическа партия от демократична партия със разногласия, само че с механизми за корекции на водача, в партия, където има един човек, една воля, един източник на власт, който постанова на останалите своята воля ", добави Станишев.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР