В момента в Украйна се разследват около 5000 руски военни

...
В момента в Украйна се разследват около 5000 руски военни
Коментари Харесай

5000 руски военни престъпления се разследват в Украйна

В момента в Украйна се проверяват към 5000 съветски военни закононарушения , съобщи основният прокурор Ирина Венедиктова на брифинг в Буча във вторник.

" Дори в такава жестока обстановка военните закононарушения са преди всичко в спектъра, следвани от закононарушенията против човечеството и геноцида ", цитира Венедиктова вестник " Киевски самостоятелен ".

" Прокурорите управляват следствието на ужасяващия факт на изтезаване, ликвидиране и опит за изгаряне на телата на 6 цивилни жители в Буча. Наказателното дело е формирано по член 438 от Наказателния кодекс ", посочи в " Туитър " Ирина Венедиктова.
 Навални за Буча: Не можете и да си визиите чудовището на лъжата в ефира
Навални за Буча: Не можете и да си визиите чудовището на лъжата в ефира

Визира версиите по формалните канали на Руската федерация

" Под управлението на прокурорите се води досъдебно следствие за нарушавания на законите и обичаите на войната и нарушавания на интернационалното филантропично право. Окупаторите са се пробвали да изгорят телата на шестима измъчвани и убити цивилни жители в Буча ", уточни основният прокурор на Украйна.

Кметът на град Буча съобщи пред Би Би Си, че съветските войски са простреляли към 320 цивилни по време на окупацията на града.
 Русия в Организация на обединените нации: Само дилетанти могат да имат вяра за Буча
Русия в Организация на обединените нации: Само дилетанти могат да имат вяра за Буча

Небензя изяснява, че се популяризират неистини за дейностите на съветските военни

В ефира на предаването " Тази вечер " Анатолий Федорук съобщи, че персонално е станал очевидец на изтезанията на няколко души , осъществени от силите на Москва.

" Видях няколко епизода ", споделя Федорук. " Имаше три цивилни коли, които се опитваха да се изтеглят към Киев и бяха брутално разстреляни. Имаше една бременна жена, чийто брачен партньор крещеше с молба да не я прострелват, само че те просто я гръмнаха брутално ".
 New York Times съпоставя сателитни фотоси от Буча
New York Times съпоставя сателитни фотоси от Буча

Какво и по кое време се е случило на улица " Яблонска "

Федорук също по този начин твърди, че по време на окупацията си съветските сили са преследвали локални политици .

Той прикани съветския външен министър Сергей Лавров, който отхвърля обвиняванията във военни закононарушения от страна на войските на Москва, да " пристигна в град Буча и да види телата на починалите хора, да огледа в очите техните фамилии, майки, съпрузи, деца, които са станали сираци ".
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР