В момента в цял свят се разработват 141 ваксини срещу

...
В момента в цял свят се разработват 141 ваксини срещу
Коментари Харесай

Светът разработва 141 ваксини срещу коронавируса


В момента в целия свят се създават 141 ваксини против новия тип ковид, написа генералният шеф на Световната здравна организация (СЗО) Тедрос Аданом Гебрейесус. Статията му е оповестена във вестник „ Вашингтон пост “, съобщи БГНЕС.

Съединени американски щати бяха един от най-важните сътрудници на СЗО от момента на основаването на организацията през 1948 година „ Работихме дружно за подобряването живота на милиони хора по целия свят “, се акцентира в обявата.

Ако Съединени американски щати се върнат към тази витално значима работа, не би трябвало да разсъждаваме в рамките кой ще пострада или какво ще бъде изгубено, тъй като последствията ще обиден всички ни, предизвести Гебрейесус.

Според него пандемията от ковид е посочила, че интернационалната общественост се нуждае от съдействие, с цел да реши рецесията в опазването на здравето.

Разработката на ваксина е почнала незабавно след информация в мрежата за появяването на вируса и сега в света се създават 141 ваксини. След няколко месеца е изцяло допустимо да има такава, само че тя няма да подсигурява цялостна отбрана.

Гебрейесус показва угриженост, че светът остава беззащитен пред вилнеещата заплаха в региона на опазването на здравето – сега се води борба против по-незабележимата резистентност по отношение на противомикробни препарати.

Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР