В момента в различни бази у нас за настаняване 17

...
В момента в различни бази у нас за настаняване 17
Коментари Харесай

17 500 украински бежанци в бази у нас

В момента в разнообразни бази у нас за настаняване 17 462 украински бежанци. Това сподели през днешния ден във Варна министърът на туризма Илин Димитров, представен от „ 24 часа “.

Поне половината от тях са деца, а от началото на държавната стратегия
220 100 души са били подкрепени за разнообразни интервали.
С идно заплащане от 84 милиона лв. ще се изплатят отговорностите към хотелиерите за юни, юли и 95 на 100 от август, сподели още министърът.

Предстои да се направи в детайли проучване за действително направените от обектите разноски. Няма да остане хотелиер, който да не получи средства, в случай че сумите бъдат несъмнено потвърдени, добави Димитров.

Очаква се Междуведомственият съвет да реши по какъв начин и дали ще продължи мярката за настаняването на бежанците, Министерството на нововъведенията и растежа съумя да окаже помощ при приемането на бежанците с 62,8 милиона лв. посредством програмата за конкурентоспособност. Това пък добави ръководителят на ведомството Александър Пулев.

По думите му
поддръжка са получили над 93 хиляди души,
като осъществените нощувки надвишават 1 милион. Министърът добави, че в този момент Министерството на туризма е показало нов план в помощ на бежанците, който е на стойност към 9 милиона лв..

Според Димитров администрирането на бежанци не би трябвало да е работа на Министерството на туризма, тъй като това ангажира голям запас на ведомството, в случай че има други институции, които би трябвало да се занимават с тези въпроси.
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР