В момента в „Пирогов” са настанени деветима болни от COVID-19.

...
В момента в „Пирогов” са настанени деветима болни от COVID-19.
Коментари Харесай

Шефът на "Пирогов" с новини за част от заразените с коронавирус в болницата

В момента в „ Пирогов” са настанени деветима заболели от COVID-19. Четирима от тях са интубирани и на апаратна вентилация. За останалите петима се надяваме да бъдат изписани идната седмица.

Условието за това е дадат две негативни проби, съобщи пред Нова телевизия шефът на "Пирогов " проф. Асен Балтов.

Той бе безапелационен, че изписаните в действителност са здрави. "Два негативни теста са безапелационни ", акцентира той.

"Надяваме се, че апаратите за обдишване ще оказват помощ на тежките случаи, само че за възрастните хора е по-трудно, защото нямат такива съпротивителни сили. Не зависи от техника или лекарите, а от здравето на тялото ", сподели още той.

"Към момента в България има задоволително апарати за обдишване. Затова е значимо да отсеем тежките случаи ", добави проф. Балтов.

Проф. Балтов увери, че реаниматорите се борят за всеки човешки живот до последно. И прикани хората да не се поддават на суматоха и да не се трансформират в хипохондрици. "Всеки от нас се опасява, аз също се опасявам ", съобщи той.

Проф. Балтов добави, че пред болничното заведение има фургон, през който да минат пациенти със подозрения, с цел да не се постанова да бъде затваряна цялата болница.

"Кой чака да му се случи нещастието и ние мислехме, че сме готови ", добави той.

"Никой от донорите не е поставял изискване, с цел да ни съобщи средства. Имаме условия да похарчим парите с морал - за болните от ковид или за техника, която ги лекува.

Благодарение на тези дарения, 2 милиона в средства и 500 000 лева в материали, закупихме 22 респиратора, екран и помпи към тях и доста други неща. Благодарение на тези средства през днешния ден сътрудниците ни работят мало по-спокойно ", разяснява шефът на "Пирогов ".

"Новите доброволци към "Пирогов " се препращат на логистичния щаб, с цел да се преразпределят ", приключи проф. Асен Балтов.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР