В момента в отбора, който е определен да играе на

...
В момента в отбора, който е определен да играе на
Коментари Харесай

Георги Павлов за Фокус: Нургюл Салимова не е включена в Европейското отборно по шах

В момента в тима, който е избран да играе на Европейското отборно състезание по шахмат, името на Нургюл Салимова не попада. Това сподели за " Фокус " Георги Павлов, който е член на управителния съвет на съдружие Българска федерация по шахмат 2022 в оставка. Павлов направи къс коментар за положението на българския шах и информацията, че детето-чудо е единствено на шампионата в Баку, Азербайджан. Още през вчерашния ден треньорът й Живко Жеков изясни за какво:

" Причината е, че тези шампионати са скъпи. На вечер стаята ѝ коства по 120 $. Липсата на средства. Беше ѝ помогнато от един наш добър другар спонсор, с цел да отиде и да стартира да играе в първия кръг, който е към пет дни. Оттам нататък сама си заплаща с премията, която ще вземе. Това е повода да няма никой с нея там. Когато има триумфи, има доста искащи за фотоси. Когато търсим пари, срещаме безмълвие “, подчерта Живко Жеков пред bTV.

По думите му на Георги Павлов обстановката в шаха е " отвратителна ", извънредно объркана и по всевъзможни способи се пробва да възпрепятства работата на единствената Федерация по шах, която има лиценз.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР