В момента в областната болница в Кюстендил са настанени четирима

...
В момента в областната болница в Кюстендил са настанени четирима
Коментари Харесай

Контактните лица на болния лекар от Кюстендил нямат COVID-19 |

„ В момента в регионалната болница в Кюстендил са настанени четирима пациенти с коронавирусна зараза. Единият от тях е доктор от Центъра за незабавна здравна помощ, чието субективно чувство е за възстановяване. Колегата няма температура или друга тежка симптоматика. Каза ни, че се усеща добре ", съобщи министърът на опазването на здравето проф. Костадин Ангелов, който през днешния ден е на посещаване в МБАЛ „ Д-р Никола Василиев " в Кюстендил и дружно с шефа на лечебното заведение доктор Александър Величков посети COVID- отделението.

Извършеното от РЗИ Кюстендил епидемиологично изследване е открило 25 контактни лица на лекаря. Резултатите от направените им PCR проби станаха ясни, до момента в който проф. Ангелов беше в Кюстендил. Всички 25 души са негативни за COVID-19.

Лечебното заведение разполага с 46 свободни кревати за пациенти с ковид зараза. Лекарите също са задоволително. Налични са задоволителни количества персонални защитни средства както в болничното заведение, по този начин и в структурите на РЗИ и ЦСМП в региона. Това стана ясно от диалозите на минсистъра с кмета на Кюстендил Петър Паунов, шефа на дирекция „ Надзор на заразните заболявания " в РЗИ – доктор Кръстева, с екипа на центъра на незабавна здравна помощ.

„ Държавата разполага със ресурси, задоволителни да обезпечат лечебните заведения във всички точки на страната, в случай че се наложи, с персонални защитни средства, дезинфектанти и консумативи. Осигуряваме спомагателен финансов запас, който да подсигурява на всички сътрудници на първа линия по 1000 лева до края на годината ", посочи министърът.

В Кюстендил здравният министър заяви за умрял през вчерашния ден, 14 август, лекар-кардиолог от добричката болница. Проф. Ангелов изрече съболезнования на фамилията и околните на своя сътрудник.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР