В момента, в който в други страни ще се появи

...
В момента, в който в други страни ще се появи
Коментари Харесай

Путин: Русия разработва уникално оръжие

В момента, в който в други страни ще се появи хиперзвуково оръжие, Русия към този момент ще има нещо по-ново, над което работят локалните учени, описа съветският президент Владимир Путин в изявление за ТВ каналите Al Arabiya, Sky Nеws Arabia и RT Arabic, представен от Russia Beyond.
Според съветския водач става въпрос за неповторимо оръжие, с каквото не разполага никоя друга страна в света: ракетни комплекси, летящи не по балистична, а по настилна траектория с хиперзвукова скорост. Москва е създала и ударни комплекси, способни да преодолеят всяка система за ПРО.
Путин означи, че Русия е обезпокоена от обстановката, обвързвана с световната непоклатимост и сигурност. Съединени американски щати се изтеглиха от контракта за противоракетна защита, по-късно и от Договора за ракетите със междинен и дребен обхват и остана само договорът СНВ-3: в случай че и той бъде премахнат, светът ще стане по-опасен и по-непредсказуем, предизвести съветският президент.
Русия не желае втора Студена война, само че в случай че такава настъпи, тя ще засегне страната в най-ниска степен: Москва разполага с извънредни типове оръжие.
"Гонката във въоръжението е нещо неприятно и тя не вещае нищо хубаво за света. Но ние няма да се впускаме в несъразмерни за нас бюджетни разноски ", сподели Путин.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР