“В момента, в който стане дума за г-н Гешев много

...
“В момента, в който стане дума за г-н Гешев много
Коментари Харесай

Мирчев: Мястото на Кирил Петков и Асен Василев е в “Демократична България”

“В момента, в който стане дума за господин Гешев доста депутатски сърца се оказват заешки и доста колена омекват внезапно. С очите си виждам по какъв начин хора, които в медиите заявяват по какъв начин ще се борят против господин Гешев и една изключителна храброст да вземат участие в смяната на Закона за правосъдната власт, за преместването на Бюрото за отбрана в Министерството на правораздаването, внезапно стартират да липсват от комисии, да не желаят да се подпишат за изключително съвещание на Народно събрание, в зала да гласоподават в така наречен коалиция “Гешев”. И това е извънредно разочароващо.” Така депутатът от “Демократична България” Ивайо Мирчев разяснява пред БНР случилото се в правната комисия при приемането на закона за преместването на Бюрото за отбрана от основния прокурор на послушание на Министерството на правораздаването.

“Демократична България” внесе искане за изключително привикване на Народното събрание в понеделник, с цел да може този закон да бъде прегледан на второ четене, преди президентът да разпусне Народното събрание. По-рано ръководителят на Народно събрание Ива Митева сподели, че изключително съвещание няма да има, само че законопроектът ще бъде гледан в зала в сряда. Мирчев изрази вяра законът да бъде признат. Той разяснява и фотосите, от които се вижда по какъв начин основният прокурор си написа с пиара на Бойко Борисов по време на съвещанието на правната комисия, когато законът бе утвърден.

“ГЕРБ и Движение за права и свободи правеха всичко допустимо да бавят времето - с безсмислени изявления, с безумни оферти, това е сюжет, в който взе участие и основният прокурор и това е най-тъжното. Ние трябваше да се противопоставим на това и всичко, което зависеше от “Демократична България” го направихме. За страдание в част от политическите сили най-меко казано мога да кажа, че има съмнение. Колебание, което мен като български жител ме разгневява тежко”, сподели Мирчев в предаването „ Неделя 150 “.

Той дефинира като положително решението за осъществяване на президентските и парламентарни избори в един ден, тъй като това ще спести пари, а и време на хората. На въпрос дали “Демократична България” ще издигне собствен претендент за президет сподели, че следва груповите органи да вземат решение в околните дни.

„ В тази акция ще убеждаваме хората, че би трябвало да поддържат нас, тъй като ние в действителност имаме поредно политическо държание. За следващ път ще обясняваме, че сега, в който законността в страната се върне, сега, в който си реформираме правосъдната система, ние към този момент ще модернизираме България. Не може да я модернизираме, без да има правда “, сподели Ивайло Мирчев.

Попитан за възможния предстоящ политически план на служебните министри на стопанската система и финансите Кирил Петков и Асен Василев депутатът прикани първо да бъдат изчакани да разгласят желанията си и да не се спекулира. Определи двамата като съидейници на Обединението.

“Демократична България” е отворена за тях и не е загадка, в случай че ние желаеме същинско и мощно ръководство на рационалната част от това общество, мандатът би трябвало бъде в “Демократична България” и ние сме подготвени да съставим в действителност мощно държавно управление. От тази позиция мястото на Кирил Петков и Асен Василев е в “Демократична България”, сподели той.

Мирчев уточни, че коалиция сред обединяването и ГЕРБ е изключена. По думите му е немислимо да има носталгия по Борисов, а служебното държавно управление за няколко месеца е посочило, че може да работи доста по-ефективно от кабинета на ГЕРБ.

Попитан за офанзивата против системата за електронното броене, Ивайло Мирчев сподели, че комисията по цифровизация, на която той е ръководител, ще се опита на идващото си съвещание да откри за какво не са подхванати превантивни ограничения, както и да се спомага процесът да приключи безпроблемно.

“В момента платформата отгоре-отгоре работи, въпреки и с някои забележки. По-големият въпрос е за какво се стигна дотук. А се стигна дотук поради тези 12 години безвремие в дигитализацията и електронното ръководство, в които на практика всички държавни поръчки се изпълняваха от няколко частни компании, струваше ни милиарди това, а резултатът, до който докара е това, което се случи с преброяването”, сподели Ивайло Мирчев.

Той подсети, че до неотдавна за дигитализацията в страната отговаряше Марияна Николова, известна със документа си IT Card, който демонстрира, че може да работи с Word и Excel.

“Когато за киберсигурността на национално равнище дава отговор някой, който няма визия от тези процеси - това е резултатът. В момента дигитализацията в страната се крепи на уменията и на положителното предпочитание на част от хората в “Информационно обслужване” и Държавната организация “Електронно управление”. Няма цялостна тактика, няма някой горе, който знае какво прави. Пари има, само че те се пръскат и се пръскат доста сериозно”, е неговото мнение.

Бел.ред.
2 509 864 българи обявиха на, че депутатите би трябвало да се избират на мажоритарни избори в два тура, само че политическия хайлайф и неговите кукловоди не разрешават това да се случи, а в техните медии тематиката е табу.

Легитимни ли са за Вас определените по-късно парламенти?

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР