В момента, в който се увеличава бройката на новозаразените с

...
В момента, в който се увеличава бройката на новозаразените с
Коментари Харесай

Сдружението на заведенията роптае, че без научни данни ги обвиняват за заразените с коронавирус

В момента, в който се усилва броя на новозаразените с ковид, ние би трябвало да поемем виновността. Няма данни за такова нещо, що се отнася до заведенията – никой не е извадил такава статистика. Това съобщи Емил Коларов, ръководител на Сдружението на заведенията, пред Нова телевизия.
Коларов се оплака, че медиите не казвали какъв е процентът на инфектираните (нещо, което Actualno.com оповестява всеки ден и то със съпоставки с балканските страни, а през вчерашния ден публикувахме специфична вест и за седмичната статистика), само че не обърна внимание на дните със случаи с по-висок % – да вземем за пример за събота, 18 юли. Той засегна и тематиката за персоналната отговорност – по какъв начин хората не спазвали ограниченията, по какъв начин се събирали дружно с повече хора.
Емил Коларов изрази вяра и да има орган за надзор вътре в сектора по какъв начин се съблюдават противоепидемичните ограничения. Той категорично изиска от Националния действен щаб да даде статистика на инфектираните в заведения: Има ли механизъм НОЩ да каже от кое място какъв брой инфектирани идват, т.е. какъв брой души при какви условия и къде са се заразили? Когато всеки е решил, че няма такава болест и не е рискова, виновността да се трансферира на нас не е правилно, оплака се той.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР