В момента, в който президентът ни връчи мандата, ще стане

...
В момента, в който президентът ни връчи мандата, ще стане
Коментари Харесай

Филип Станев: Кандидатът за премиер на ИТН не е политик, но е разпознаваемо лице

В момента, в който президентът ни връчи мандата, ще стане ясно предложението ни за министър председател. Това съобщи пред зам.-председателят на ПГ на Има Такъв Народ Филип Станев.

Той изясни, че предлагането е ясно и че то дава отговор напълно на това, което желаят да създадат в политиката: „ Човек с качествено обучение, с добър морал, с експертиза, с всичко това, с цел да бъде друг от премиера Бойко Борисов “.

Депутатът уточни, че в директни политически дейности техният претендент до момента не е влизал, само че е разпознаваемо лице. Съставът на кабинета също е подготвен.

Той разяснява и политическото напрежение сред партията на Слави Трифонов „ Демократична България “ и обединението на Мая Манолова.

 „ От „ ИТН “ нямаме отговор за какво от „ Демократична България “ реагираха с тази декларация в в Народното събрание за състава на бъдещия кабинет “,  сподели Станев.

„ Защо го направиха? Какво се промени? Защо едно говорихме на тези съвещания с политическото им управление? Защо нашите специалисти се срещнаха и схванаха по главните тематики? Какво се случи, че излезе тази декларация? Какви бяха тези заявления и властови искания? Какви бяха тези искания за министерски постове? При състояние, че господин Христо Иванов заявява, че няма да има такива искания. Нямаме отговор на това “, съобщи Станев.

Според зам.-председателя на ПГ на Има Такъв Народ се е оказало, че препоръчаните от „ Демократична България “ трима министри от служебния парламент не са „ ангелоподобния облик “, който им е построен.

Става въпрос за финансовия министър Асен Василиев и сътрудниците му с ресори „ стопанска система “ и „ обучение “ – Кирил Петков и Николай Денков. По-рано от Има Такъв Народ поканиха точно тези трима служебни министри да се причислят към техния проект-кабинет, само че те отхвърлиха.

Вчера в Народното събрание от партията на Слави Трифонов упрекнаха Василев в кражба на интелектуална благосъстоятелност и намекнаха за спор на ползи при Петков.

„ Оказа се, че те имат проблеми в своето професионално минало. Някои от тях имат проблеми и със закона. Разбрахме го в точния момент. Странно е за какво тези министри са толкоз фаворизирани, в случай, че те не са напълно ОК с това, което са правили през годините. Вчера Асен Василев сподели пред медиите, че си бил спечелил делата в Ню Йорк. Ама, ние приказваме за делата в Лондон и приказваме за извънсъдебно съглашение – такова се реализира, когато признаваш, че си отговорен и не желаеш да понесеш действителна наказателна отговорност “, сподели Станев.

Вчера Асен Василев съобщи, че от Има Такъв Народ три пъти са го канили за министър, преди да решат, че е „ проблематичен “. Според Василев се вижда една доста дълга ръка на една доста координирана офанзива на Движение за права и свободи и Тошко Йорданов.

Василев от своя страна сподели, че не са предложили три пъти на Асен Василев да се причисли към техния кабинет, а са водили три диалога – с едно предложение.

„ Няма я дългата ръка на Движение за права и свободи при нас, има я дългата ръка на британското правораздаване към господин Асен Василев “, уточни Станев.

Той посочи, че от партията на Слави Трифонов не са сядали на маса за договаряния с Движение за права и свободи, а единствено са ги срещнали с техните хрумвания и цели. „ Експертни срещи нямаше с Движение за права и свободи. Диалогът продължи единствено с хората на Христо Иванов и Мая Манолова за съответни политики и сформиране на кабинет ", сподели още депутатът от Има Такъв Народ.

Депутатът от партията на Слави Трифонов съобщи още, че не търсят поддръжка от Движение за права и свободи, тъй като по време на договарянията не са имали допирни точки по значими за тях тематики.

Той безапелационен, че Има Такъв Народ  няма да подпишат съдружно съглашение с нито една партия и че остават отворени за договаряния с представителите на „ Демократична България “ и „ Изправи се БГ! Ние идваме “.

„ Ако Демократична България желаят да създадат по този начин, че моделът „ ГЕРБ “ да го няма, би трябвало да поддържат нашия кабинет, а не да вършат някакви странни заявления, да си приказваме за горещи политически пристрастености, вместо да работим практично “, добави той.

 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР