В момента, в който прецени премиерът, че имам някакво политическо

...
В момента, в който прецени премиерът, че имам някакво политическо
Коментари Харесай

Порожанов готов с оставката, ако Борисов му я поиска

" В момента, в който реши министър председателят, че имам някакво политическо въздействие от позиция на един или различен проблем и ми изиска оставката, аз съм подготвен да си я подам ". Такъв коментар направи пред публицисти земеделският министър Румен Порожанов, след разпита си за злоупотребите с еврофондове в качеството си на някогашен ръководител на Държавен фонд " Земеделие ".

Порожанов съобщи пред натрупалите се публицисти, че е обяснил какви отговорности има ДФЗ и какви са отговорностите на Разплащателната организация.
Той още един път съобщи, че няма никакви терзания за злоупотребите с еврофондове.
 Порожанов не усеща виновност за схеми с еврофондове
Порожанов не усеща виновност за схеми с еврофондове

Той е подавал сигнали при подозрения

Земеделският министър отхвърли всевъзможни информации да е непосредствен с алкохолния необут Миню Стайков. Той отхвърли като погрешни и изказванията за сина си, който в никакъв случай не бил влизал в одита на Държавен фонд " Земеделие ".

Запитан дали е бил в отпуск във времето, в което на Стайков са одобрявани документите за разпределяне на дотации, Порожанов съобщи, че не схваща по този начин заложения въпрос, само че допуска, че е кандидатствал от САПАРТ до днешни дни.

По думите на земеделския министър самите планове по стратегиите се преглеждат по най-различни приеми в годините и кандидатстването по ограниченията 4.1. завършва на избрана дата, след което се преглеждат договорите.

Според Порожанов Държавен фонд " Земеделие работи добре. Той не отговори на въпросите какво би трябвало да направи, с цел да работи още по-добре.

Земеделският министър съобщи, че не се тормози и от инспекциите на своето имущество , тъй като безусловно всички приходи и имущество е заявено законно пред Национална агенция за приходите и КПКОНПИ.

На влизане в съда по-рано през днешния ден Порожанов съобщи , че ДФЗ съблюдава акредитационните правила и контролът се реализира по безусловно всички процедури , които са упълномощени по договаряне.

" В рамките на осъществяването на програмата дали има някакви други връзки сред бенефициентите е обособен въпрос ", уточни Порожанов и добави, че проблеми постоянно е имало в границите на една или друга мярка. Той самият алармирал при подозрение за злоупотреби.
 Разпитват Румен Порожанов
Разпитват Румен Порожанов

За източването на програмата за млади фермери

Припомняме, земеделският министър Порожанов се озова в центъра на абсурда с къщите за посетители.

Спецпрокуратурата към този момент се зае със случая след изнесени изказвания за злоупотреби с европари у нас.

Преди две седмици основният прокурор разпореди осъществяване на инспекция на всички планове с предмет създаване на жилищни здания (къщи) за посетители на територията на цялата страна. Проверяват се също по този начин строителните компании, построили къщите.
Порожанов също е бил проверяван в хода на прокурорския одит.

Скандалът стана мотив и за оставката на зам.-изпълнителния шеф на Държавен фонд " Земеделие " Иванка Багдатова-Мизова, защото телефонът й бил разгласен в уебсайт за резервации на къща за посетители в село Юндола.
 Порожанов не знае къде на уеб страницата е описът с къщи за посетители
Порожанов не знае къде на уеб страницата е описът с къщи за посетители

До края на деня го разгласяват отново, в случай че не е на сайта
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР