В момента, в който критерият за инфлацията бъде покрит, България

...
В момента, в който критерият за инфлацията бъде покрит, България
Коментари Харесай

Асен Василев: Когато критерият за инфлация бъде покрит, България може да влезе в еврозоната

В момента, в който критерият за инфлацията бъде затрупан, България може да влезе в еврозоната. Това сподели министърът на финансите в оставка Асен Василев, който участва в пленарната зала по време на разискванията за проекторешението, обвързвано с Българския енергиен холдинг(БЕХ), с което се предлага да не се преразпределят дивиденти от сдружението. 

С плана на решение, импортиран от депутатите от ГЕРБ-СДС Теменужка Петкова, Жечо Станков и Мария Белова, се планува министърът на енергетиката, в качеството му на упражняващ правата на едноличния притежател на капитала на „ Българския енергиен холдинг ” (БЕХ , да не разпределя дял от облагата на холдинга по годишния финансов доклад за финансовата 2023 година в размер на 425 млн. лева, представляващ разликата сред 1,225 млн. лева (печалба по годишния финансов доклад за 2023 година след данъчното облагане) и импортирания дял от БЕХ  от поправено предписание на Министерския съвет (МС) за 2023 г. 

В изявлението си във връзка на проекторешението Красимир Вълчев (ГЕРБ-СДС) насочи рецензия към водената от Василев финансова политика, като уточни, че с помощта на нея се е нараснал дефицитът и е намаляла събираемостта на приходите, с което е отдалечил България от участието. " Няма различен човек, който да е направил повече против влизането ни в еврозоната от господин Асен Василев ", сподели депутатът.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР