В момента в Буковлък официално има 7 души под карантина

...
В момента в Буковлък официално има 7 души под карантина
Коментари Харесай

Страхове в Буковлък, че много хора се връщат от чужбина и не стоят под карантина

В момента в Буковлък публично има 7 души под карантина поради ковид. Но се прибраха доста повече. Явно нещата не се случват. Това съобщи кметът на плевенското село Буковлък Росен Русанов, съгласно който в селото има 3000 роми и 2000 българи.
Според Русанов, главният проблем е в институциите. Като каже министър-председателят „ а ”, в такива места като Буковлък се чува „ ю ” и „ я ”, даде образец той пред Нова телевизия.
Русанов заяви за случай с умряла на 72 години жена, която имала сърдечни и белодробни проблеми, неведнъж лекувана и на поддържащо лекуване, само че е била изписана и „ умряла за минути ”. Инспектор Николай Недков от РЗИ оповестиха, че „ най-вероятно ” повода е сърдечна и белодробна непълнота. Карантинирано е фамилията ѝ, взети са им проби и карантината остава в действие, до момента в който не излязат резултатите.
В Плевен има към 260 теста за COVID-19, 8 са позитивни. Около 500 души са под карантина, най-вече тъй като се връщат от чужбина. На експлицитен въпрос дали Буковлък се следи, Недков отговори, че за цяла Плевенска област обстановката към този момент са спокойни.
Още: " Съединени американски щати към този момент е безапелационно номер едно по заболели от ковид, в Китай няма нов случай за 24 часа "
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР