В момента усилено се работи по проекта в квартал Запад,

В момента усилено се работи по проекта в квартал Запад, ...

Асеновград влага спестените от обществени поръчки пари за ремонт в Запад.

В момента усилено се работи по проекта в квартал "Запад", като основни дейности, които се изпълняват, са изграждане на нова вътрешна улица, настилка на алеи с плочи и павета, както и настилки около блоковете, каза пред медии кметът на Асеновград доктор Емил Караиванов.
На този етап вече са започнати изкопни дейности в зона №6, както и се извършва подготовка за основа на детска площадка, спортно игрище и открит фитнес. До момента бе осигурено финансиране за всички зони, с изключение на №5 - пространството над улица "Стоян Джамсъзов". От март тази година по Оперативна програма "Регионално развитие", след заседание на Комитета на наблюдение вече се дава възможност на общините да ползва спестения от проведените обществени поръчки финансов ресурс от Инвестиционните си програми, за финансиране на нови проектни предложения.
Така и пред Асеновград се отвори възможност да се осигурят пари за зона №5 в същия район. "Направихме анализ и е констатирано, че имаме спестен добър финансов ресурс, който стана факт след провеждане на обществените поръчки по два проекта в общината - благоустрояването в квартал "Запад" (над 960 000 лева) и образователна инфраструктура (близо 280 000 лева). Или общо спестените средства са в размер на повече от 1 230 000 лева", съобщи градоначалникът.
Той увери, че са стартирали необходимите процедури за освобождаване на спестения ресурс и се готви проектно предложение за зона №5. Караиванов обеща, че изпълнението на облагородяване на тази зона ще бъде завършено до края на настоящата календарна година. Завършването на проекта ще приключи с цялостно асфалтиране на улиците в квартала.

Източник: actualno.com