В момента управляващата коалиция - ВМРО, НФСБ и ГЕРБ няма

...
В момента управляващата коалиция - ВМРО, НФСБ и ГЕРБ няма
Коментари Харесай

Зарков: Ако партиите извън коалицията подкрепят вота, правителството пада

" В момента ръководещата коалиция - Вътрешна македонска революционна организация, НФСБ и ГЕРБ няма болшинство. Следователно в случай че тези, които не вземат участие в тази коалиция и се смятат за съпротива, поддържат вота, той минава и държавното управление пада. Ние сме поканили парламентарните групи, които не вземат участие в уравлението, на формален диалог, в който ще им представим претекстовете за вота. Ще потърсим тяхната експертиза и възможната им политическа поддръжка ". Това сподели Крум Зарков, зам.-председател на ПГ " Българска социалистическа партия за България " пред НТВ.

" В претекстовете ни за избор на съмнение са изброени съответни ограничения по трите съществени посоки, които идентифицираме - вода, въздух и боклуци, които ще допринесат за качествена смяна в метода, по който се ръководят тези браншове ", сподели още той и акцентира, че с този избор Българска социалистическа партия търси политическа отговорност и желае да насочи вниманието към огромния проблем - неналичието на концепция и на вероятност в метода на ръководство на бранша Околна среда и водите.

Зарков изясни за какво Българска социалистическа партия не е подкрепила кандидатурата на Емил Димитров за екологичен министър. По неговите думи той няма нищо общо с околната среда и водите и в никакъв случай не е имал до момента. " Това е деветата промяна на министър в този кабинет и никоя една от тези смени не се увенчава с някаква качествена смяна в политиката, с цел да можем да кажем по-късно, че е била за положително. Димитров се озовава на този пост след рецесия в обединението, подбудена от неуспех в политиката и арест на настоящ министър и е индивидът, който е преференциален сега, с цел да се закрепи ръководещата коалиция. Тази кандидатура взема решение само проблемите на ръководещите, а не проблемите в екологията ", съобщи зам.-председателят на парламентарната група на левицата.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР