В момента учените следят с орлово око подвариантите на Омикрон

...
В момента учените следят с орлово око подвариантите на Омикрон
Коментари Харесай

Два нови подварианта на Омикрон в Полша

В момента учените наблюдават с орлово око подвариантите на Омикрон BA.1 и BA.2 на фона на възходящия брой на сходни инфекции по света.

Заместник-министърът на опазването на здравето на Полша Валдемар Краска разгласи, че сега в Полша се следят " два нови подварианта " на Омикрон на COVID-19 и че към момента не е ясно по какъв начин ще се действа в близко бъдеще.

В изявление пред полската TVN24 той също по този начин твърди, че " коронавирусът ще остане с нас дълго време " и че " няма да напусне всекидневието ни толкоз елементарно ".

" Трудно е да се реши какво ще се случи през есента и дали до тогава ще се появи нова разновидност на COVID-19 ", сподели Краска.

По думите му разновидността Омикрон понастоящем съставлява 96% от доказаните случаи на ковид в Полша.

Коментарите пристигнаха, откакто Мария Ван Керхове, епидемиолог по инфекциозни заболявания и механически началник на COVID-19 в Световната здравна организация (СЗО), съобщи пред кореспонденти предходната седмица, че по този начин нареченият подвариант BA.2 на Омикрон " е по-предаваем от BA.1 ", заради което СЗО " чака BA.2 да се усили по целия свят ".
Учен: Не чакам нов вид на COVID-19 в близко време
В близко време няма да се появи нов вариант на ковид. Това съобщи съветският инфекционист Сергей Вознесенски пред Интерфакс. " Вече няко...
Прочети повече
Подвариантът BA.2 към този момент е открит в минимум 47 страни, като случаите се усилват в страни като Индия, Обединеното кралство, Франция, Дания и Швеция.

Във Англия BA.2 е разказан като " вид, който се изследва " от Агенцията за здравна сигурност на Обединеното кралство (UKHSA), до момента в който в Дания Министерството на здравеопазването на страната към този момент е съобщило за повече от 50 000 такива случая през последните няколко седмици.

Френският министър на опазването на здравето Оливие Веран от своя страна увери, че BA.2 не наподобява като " изменящ разпоредбите на играта “.

BA.2 беше разпознат за първи път във Филипините в средата на декември 2021 година Смята се, че дружно с BA.1 има повече от 32 разновидности.

Още от ЕВРОПА:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР