В момента цената на международните пазари на нефта пълзи нагоре,

...
В момента цената на международните пазари на нефта пълзи нагоре,
Коментари Харесай

Експерт: Стигне ли цената на нефта 100 долара, при нас горивата ще скочат с 10 стотинки

В момента цената на интернационалните пазари на нефта пълзи нагоре, пробва се да стигне 100 $ за барел, само че персонално аз не чакам да се случи, сподели в студиото на  " Денят стартира "  енергийният специалист Васко Начев.

" Много е значимо по какъв начин ще се развият нещата в Украйна, това би предопределило вероятно цената на нефта да стигне 100 $. Стигне и 100 $, при нас цените ще се повишат с още 10 стотинки ", изясни Начев.

Той не счита, че цените на горивата у нас ще доближат 3 лв.. Коментира, че е обикновено да има разнообразни цени в другите градове у нас, тъй като разноските не са идентични.

40% от горивата у нас идват от " Лукойл ", няма по какъв начин да няма всеобщо повишаване на цените, разяснява още Начев. Подчерта, че акцизът у нас е най-нисък в Европа.

" Спомняте си, че беше основана Национална петролна компания, която да натисне цените надолу. Беше ясно, че нищо няма да се случи. Бюджет от 55 милиона им беше обособен, до този миг няма никакъв резултат. Ако има, той е някъде прикрит дълбоко и нито един от нас не го е усетил ", добави той.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР