В момента това, което наблюдаваме, мога художествено да го нарека

...
В момента това, което наблюдаваме, мога художествено да го нарека
Коментари Харесай

Доц. Мангъров: Игра на тестове продължава! Абсурдно е!

В момента това, което следим, мога художествено да го нарека игра на проби. Тези PCR проби не са безспорни. Както добре знаете, лабораторните резултати не са диагноза, а съображение за такава. Не може да продължаваш да затваряш хората по домовете им въз основа на проби, това не може да продължава повече и е неуместно. Въпросът е кардинален. Това изясни в ефира на Тази заран по bTV доцент Атанас Мангъров.

,,Ако се заразиш с COVID-19, на 99% няма да ти се случи нищо неприятно. Светът е живял с доста други съществени болести и нищо чак толкоз неприятно не се е случило. Медицината не е аритметика – в медицината главното е да прегледаш болния и едвам тогава да правиш нужните заключения'', сподели още доцент Мангъров.

Данните, които се изнасят сега, не се изнасят правилно, тъй като не е значимо какъв брой проби са направени, а какъв брой и кои хора са изследвани. Ако да вземем за пример през вчерашния ден са направени 700 теста, да се каже, че това са 700 нови души, а не да се вършат 3000 теста, само че да не се споделя на кого са направени, защото може да са на хора, които са в болничното заведение или на които към този момент това им е втори тест. Такива разбивки няма, а би трябвало. Всичко останало е стресиране и плашене на хората, а и въз основа на тези данни не можем да създадем никакви основателни изводи, разяснява той.

161 нови случая на ковид у нас

,,На всеки 100 направени теста излиза, че 5-6 индивида са с позитивни проби, само че какво от това? Пак ще повторя, че ни трябват хора, а не тестове'', уточни инфекционистът.

Не познах, че вирусът ще изчезне през юни, само че тогава това ще стане през юли или августо. Ако обаче не изчезне и би трябвало да живеем с него, дано да се знае – в 99% няма да ти се случи нищо, в случай че имаш ковид, увери още един път той.

Доц. Мангъров: Проф. Мутафчийски няма да излезе прав с мрачната си прогноза

Доц. Атанас Мангъров отхвърли да има спор с Националния действен щаб, въпреки да призна, че позициите им са разнообразни.

Не съм се чувал с тях, виждам ги единствено по екраните. Но методът им на деяние е погрешен, данните са показани неточно – значими са хората, не тестванията и проучванията, акцентира доцент Мангъров и в умозаключение уточни, че не е пращал никакви заплашителни СМС-и на членове на Щаба.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР