В момента тенденцията е бременните жени да започнат да се

...
В момента тенденцията е бременните жени да започнат да се
Коментари Харесай

Бременните жени могат да се ваксинират срещу COVID-19

В момента наклонността е бременните дами да стартират да се имунизират против COVID-19 . Това съобщи шефът на СБАЛАГ " Майчин дом " проф. доктор Иван Костов в утринния блок на Нова телевизия.

В АГ " Майчин дом " има отчетливо повишение на бременни с ковид , като сега към 10 бременни дами са с инфекцията в болничното заведение. За последната седмица няколко дами са родили с ковид, само че медиците не могат да кажат, че следят по-тежки случаи на болестта в " Майчин дом ".
 Рязкото разпространяване на COVID-19 - поради скритата заболеваемост
Рязкото разпространяване на COVID-19 - поради скритата заболеваемост

Хората не се диагностицират или се диагностицират сами

Моят съвет към всички дами, които са бременни и се разболеят от COVID-19, е да не изпадат в суматоха, да уведомят гинеколога си , персоналния си доктор и в случай че се наложи, да бъдат настанени в болница, прикани проф. Костов. Той всеки ден се сблъсква с подобен проблем от доста провинциални лечебни заведения, които желаят да трансферират родилки с ковид в столицата.

По време на бременността бебето няма по какъв начин да се болести от ковид , само че това не значи, че не може децата да се родят с антитела. Заразяването с инфекцията може да стане след непосреден контакт сред майката и бебето , посочи проф. Костов.

Най-честото злокачествено заболяване при дамата е ракът на гърдата и ракът на лигавицата на матката . В София годишно от рак на матката се разболяват 700-800 дами , а в България над 2 000 дами. Ракът на матката е елементарно откриваем и при една добра профилактика, болестта е лечимо и може да се стигне до цялостно излекуване, увери проф. Иван Костов.
 Бременни и кърмачки да не се имунизират, предложи акад. Богдан Петрунов
Бременни и кърмачки да не се имунизират, предложи акад. Богдан Петрунов

Не е ясно за какво грипът тази година не дойде
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР