В момента тече извънредното заседание на Народното събрание, на което

...
В момента тече извънредното заседание на Народното събрание, на което
Коментари Харесай

Кои са жените в кабинета „Петков“

В момента тече изключителното съвещание на Народното събрание, на което ще бъде гласуван съставът на съдружното държавно управление сред " Продължаваме промяната ", Българска социалистическа партия, " ИТН " и " Демократична България ". Съпредседателят на " Продължаваме промяната " и предстоящ министър-председател Кирил Петков показа публично кабинета си Народното събрание през уикенда. Съставът му включва общо 20 души, като едвам 5 от министерствата са поверени на дами. 2 от тях са препоръчани от „ Продължаваме промяната “, останалите от – Българска социалистическа партия,  Има Такъв Народ и Демократична България. 

Първа е Калина Константинова от „ Продължаваме промяната “, посочена за вицепремиер по дейно ръководство.  Тя бе заместник-министър на стопанската система в първия длъжностен кабинет на Стефан Янев от 12 май 2021 година до 15 септември 2021 година, назначен от президента Румен Радев. Преди това беше и консултант на Асен Василев, министър на стопанската система, енергетиката и туризма в състава на служебното държавно управление на Марин Райков от март 2013 година до 29 май 2013 година

Възпитаничка е на 9-та Френска езикова гимназия в София, след което учи Икономика в Колежа " Бард " в Ню Йорк, Съединени американски щати. Защитава магистърска степен по Устойчиво развиване в Лондонското учебно заведение по стопанска система и политически науки в Лондон, Англия. Тя работи като икономист в гражданската организация MoveBG, а в последните две години е била основен търговски шеф на компанията за IT сигурност LogSentinel, чийто създател е  Божидар Божанов, народен представител от " Демократична България ", който ще оглави новосъздаващото се Министерство на електронното ръководство.

 

Продължава на идната страница... 
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР