В момента субсидираме цели сектори, които въобще нямат нужда от

...
В момента субсидираме цели сектори, които въобще нямат нужда от
Коментари Харесай

Станислав Анастасов: Субсидират се сектори, които правят свръхпечалби

В момента субсидираме цели браншове, които изобщо нямат потребност от дотация и които вършат свръхпечалби. 

Това разяснява от трибуната на Народното събрание ръководителят на парламентарната Комисия по екология Станислав Анастасов, зам.-председател на Движение за права и свободи, по време на дебатите
за проекторешението на Народното събрание, с което се разпорежда на Министерски съвет да одобри стратегия за даване на обезщетения на небитовите крайни клиенти на електрическа енергия.

Министерски съвет би трябвало да си свърши работа. Освен да ни даде план на държавните предприятия, би трябвало да ни даде и план за това какво подкрепяме. Защото това са краткотрайни ограничения, става дума за обезщетения, връщане на средствата, които са надвзети, разяснява Анастасов. Той напомни, че същият спор се е водил в пленарна зала и преди по-малко от година, само че тогава не е имало чуваемост.

Надяваме се този път кабинетът да си напише домашното и да ни предложи по какъв начин да диференцираме тези ограничения и обезщетения, сподели Анастасов.

Както всичко друго и това не е бездънна каца. Тези средства ще свършат и ние прекалено ще натоварим държавната енергетика, облагата от която може да влезе във фиска за обществени ограничения, от които има потребност, съобщи още националният представител от Движение за права и свободи.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР