В момента строим десет детски градини, готови сме буквално до

В момента строим десет детски градини, готови сме буквално до ...

Фандъкова: В момента строим десет детски градини.

В момента строим десет детски градини, готови сме буквално до дни да зопоченм още две, а с подкрепата на държавата - да започнем още седем. Това заяви в ефира на сутрешния блок на bTV столичният кмет Йорданка Фандъкова.
Най-важното е да се строят детски градини, това го разбират родителите. До този момент над 100 сгради на детски градини построихме, но както знаете, София се рараства. Основният проблем е при малките деца, до 3-годишна възраст, посочи Фандъкова.
По думите ѝ се строи се ударно според възможностите на града. Проблемът е обаче свързан с наличието на свободни терени, които да отговарят на съществуващите разпоредби, каза Фандъкова.
На сгради, които се строят в момента, партерните етажи могат да се използват за детски градини. Разговарях с министър-председателя Бойко Борисов и той разпореди бързо да се приемат предложенията, поясни Фандъкова. Тя даде пример с район "Люлин" - там има готовност да започне строеж на детска градина. Фандъкова каза, че има проблем с местата и в частните детски градини.
В момента строим 10 детски градини, готови сме буквално до дни да зопоченм още две, а с подкрепата на държавата - да започнем още седем. Готови сме да започнем строителство на нова детска градина в квартал "Манастирски ливади", каза Фандъкова и подчерта, че изключително важна е ролята на районните кметове, които имат пълна подкрепа да предлагат решения.

По темата със спирането за около два месеца на топлата вода в четири столични квартала, Фандъкова коментира, че е обсъждан въпросът и с 20 дни ще бъде съкратен срокът на ремонта през лятото. Йорданка Фандъкова отбеляза, че студентите предлагат по-късно да започнат ремонтите, за да преминат сесиите и студентските практики.
 

Източник: actualno.com