В момента собственикът на Дунарит е една офшорка. Говори се

...
В момента собственикът на Дунарит е една офшорка. Говори се
Коментари Харесай

Държавата ще направи всичко възможно да придобие Дунарит, увери Караниколов

В момента притежателят на " Дунарит " е една офшорка. Говори се, че зад тази офшорка стои Цветан Василев. Това съобщи в утринния блок на bTV министърът на стопанската система Емил Караниколов във връзка собствеността на дружество и връзката му със шпионския скандал.

Има над 50 каузи по тази партида и не виждам по какъв начин ще завърши този проблем, акцентира министърът.

По думите му обаче няма възбрана офшорка да придобие такова сдружение, само че главният въпрос е кой стои зад нея и дали няма да има следваща продажба и да го придобие някой различен с нечисти ползи към българския ВПК, посочи Караниколов.

На въпрос дали страната желае да придобие " Дунарит ", той съобщи, че в случай че сега предприятието излезе на обществена обмен страната ще направи всичко допустимо да го придобие.

Това, което се разбрахме с Емилиян Гебрев е, че няма да пречим на " Дунарит " да работи, а съдът ще реши, разясни министър Караниколов.

На въпрос кой прибира парите от активността на " Дунарит ", Каранилов означи, че би трябвало да се попитат тези, които ръководят сдружението.

По отношение на това дали чакаме нов авто вложител в страната, министърът на стопанската система съобщи, че все още страната ни е дала най-хубавите условия и оферти на вложителя, само че се чака отговор от негова страна.

" Не би трябвало по никакъв метод едно такова решение на подобен вложител да е политическо, то би трябвало да има единствено стопански причини ", добави Караниколов.

За последната календарна година в България са отворени разширени предприятия за над 1 милиарда лева, акцентира Караниколов и добави, че страната ни има експорт от 33 милиарда лева, което по думите му е задоволително показателно.

Във връзка със закона за горивата той акцентира, че не се връща по никакъв метод в изходна позиция. Предстои публично разискване и по-късно гласоподаване в Народното събрание. /БТВ
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР