В момента сме в процедура за подготовка на техническа документация

...
В момента сме в процедура за подготовка на техническа документация
Коментари Харесай

Улиците, засегнати от поройните дъждове в Асеновград - ремонтирани до края на август

" В момента сме в процедура за подготовка на техническа документи с бъдещо възлагане и създаване на инженерна инфраструктура на част от квартал " Баделема 2 ", улица " Матей Преображенски ". Същото е планувано и за квартал 36, прочут с името " Шипка " или " Стадиона ". В тази процедура ще включим и ремонт на водопроводна и канализационна мрежа на територията на община Асеновград. " Това сподели пред публицисти кметът на града - лекар Емил Караиванов - във връзка тематиката за осъществените през първите шест месеца от годината, действия, заложени в Инвестиционната стратегия за 2019 година Предстои възлагането на ремонт и за общински здания.
Караиванов заяви, че спешните ремонтни действия на пътните сектори, потърпевши от поройните дъждове, ще коства общо над 130 000 лв. на общината. Сумата е планувана за ремонтирането на пет улици. Други, съвсем 31 000 лв. са отделени за почистване за вреди по уличната мрежа най-вече в квартал " Долни Воден ". Срокът на осъществяване на спешните поправки, които към този момент са почнали, съгласно контракта е сред 30 дни и 35 дни. До края на идващия месец всички улици, които бяха наранени от бедствието, би трябвало да са подготвени.
Дейности, заложени в Инвестиционната стратегия, които към този момент са завършили, са осъществени поправки на улици, баластриране и замяна на нови тротоарни настилки. С обезпечени средства от общината през първото полугодие на 2019 година беше стартирано и изплащането на закупения за МБАЛ-Асеновград томограф - компютърен скенер. За там бяха отделени 100 000 лв.. За 20 000 лв. пък беше закупен микробус за ДЦ " Гергана " в село Нареченски бани. Преди седмици е финализирана и процедурата по възлагане на съществени поправки на улици в няколко асеновградски села и в града. Общата стойност на възлагането е в размер на над 1 700 000 лв. без Данък добавена стойност. В умозаключение кметът Караиванов прикани жителите да подават сигнали в общината за некачествено осъществяване на работата на строителните компании.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР